Majestatea Sa Regele Mihai I a reintrat in posesia domeniului de la Savarsin, care are o suprafata totala de teren de 3.435 de metri patrati si cinci constructii.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret (ANT), Karoly Borbely, i-a inmanat Majestatii Sale Regele Mihai I ordinul de retrocedare in natura a imobilelor de pe domeniul de la Savarsin, aflat, pana acum, in patrimoniul taberelor scolare.

Intr-un comunicat al ANT se arata ca cele doua parti au acceptat ideea infiintarii unui grup de lucru care sa conceapa o serie de proiecte pentru crearea unui centru de pregatire si de recreere pentru tineret.

In acelasi timp, ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu a declarat intr-o conferinta de presa ca statul roman va face toate demersurile pentru ca sa reintre in posesia castelului Peles, imediat dupa retrocedare catre regele Mihai, conform Legii 10. Astfel, castelul isi va pastra destinatia de muzeu.

Declaratia a fost facuta la doar p zi dupa ce Curtea Constitutionala a respins in intregime legea privind acordarea de despagubiri de 30 de milioane de euro regelui Mihai in schimbul domeniului Peles.