Ulker, cea mai mare companie alimentara din Turcia, a deschis marti, o fabrica de biscuiti langa Bucuresti, informeaza publicatia Reporter. Pentru deschiderea fabricii din Romania, compania turca a facut un parteneriat cu banca germana de investitii, Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft (DEG).

Potrivit Reporter, ULKER a deschis o fabrica pentru producerea biscuitilor langa Bucuresti si va incepe in curand producerea acestora pe piata din Romania.

Banca germana, DEG a investit in intreprindere 3,8 milioane de euro pentru 40% din actiuni, in timp ce Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a pus la dispozitie un credit de aproximativ 8,9 milioane dolari.

Potrivit ultimului comunicat de presa al companiei, din data de 16 ianuarie 2005, grupul Ulker a inregistrat in 2004 profituri din vanzari de 4 miliarde dolari. Compania turca are peste 21.000 angajati si are sapte fabrici de productie in sase tari, altele decat Turcia. Grupul Ulker are cel mai mare succes in Kazahstan, unde este lider pe piata biscuitilor cu o cota de piata de 30%.

Metin Yurdagül, membru in echipa de conducere a grupului Ulker anunta in comunicatul de presa al companiei ca investitia din Romania va fi de aproximativ 10 milioane dolari, urmatoarea investitie a companiei urmand a fi facuta in Egipt. Valoarea investitiei (o fabrica de biscuiti si ciocolata) de aici va fi de aproximativ 8 milioane dolari.