Demiteri in lant ale conducerilor de spitale, scrie Romania Libera. Feudalii spitalelor operati la functie, titreaza Cotidianul.Nicolaescu pare sa isi fi dus la capat cu aceste demiteri una dintre primele sale promisiuni, scrie Averea. In unele spitale, comisia de control sustine ca a gasit coruptie, abuzuri, fals si uz de fals, scrie Adevarul.

14 directori de spital au ramas fara functii de conducere, fiind demisi ieri de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Motivul: au facut datorii fara acoperire in unitatile pe care le conduc.

Demiterile au fost facute in urma unei evaluari a 146 de spitale, intocmite de echipele mixte ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ale ministerului de resort. Nicolaescu pare sa isi fi dus la capat cu aceste demiteri una dintre primele sale promisiuni. Ca "feudalii" vor fi inlocuiti din functii.

Directorii marilor spitale din Romania au fost si cei mai mari contestatari ai proiectelor lui Nicolaescu. Ministrul a reusit sa-i schimbe din functie inainte de adoptarea pachetului de legi al reformei. In unele spitale, comisia de control sustine ca a gasit coruptie, abuzuri, fals si uz de fals, astfel ca vor fi sesizate organele penale.