Compania Rompetrol a anuntat duminica finalizarea achizitiei intregului pachet de actiuni al grupului francez Dyneff si al companiilor afiliate, se arata intr-un comunicat de presa. Rompetrol nu a facut publica valoarea tranzactiei dar a anuntat anterior ca spera ca prin aceasta preluare sa isi dubleze cifra de afaceri incepand cu anul 2006 pana la o valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari.

Preluarea Dyneff a fost anuntata de Rompetrol in luna decembrie a anului trecut, finantarea achizitiei fiind asigurata de banca franceza Societe Generale.

Rompetrol va integra operatiunile de vinzare en-gros si en-detail ale companiei franceze cu activitatile proprii de rafinare, ceea ce va oferi companiei acces pe piata vest-europeana. De asemenea, va utiliza experienta sa in operarea statiilor de distributie pentru a moderniza si imbunatati performanta Dyneff pe piata franceza.

Dyneff Group acopera la ora actuala 20% din piata sudului Frantei si 1,5% din piata din nordul Spaniei, detinand depozite amplasate strategic pe tarmurile Marii Mediterane si ale Oceanului Atlantic.

Capacitatile de stocare Dyneff insumeaza peste 445 de mii de tone, compania operand de asemenea un numar de 200 de statii de alimentare pe teritoriul Frantei.

Pe langa cresterea profitului net cu aproximativ 12%, Rompetrol se asteapta si la o imbunatatire in ceea ce priveste riscul de companie, prin combinarea riscurilor asociate tarilor est-europene cu cele ale Frantei si Spaniei.