A inceput sesiunea parlamentara, pe care principalele partide aflate in confruntare legislativa la diverse Parchete au pregatit-o la munte: PSD la Poiana Brasov iar PNL, la Sinaia. Strategia PSD este sa-l sustina pe dl Nastase la Camera, pana cand matusa Tamara ii va desparti iar strategia PNL ar fi sa-l lase pe dl Nastase in plata propriilor colegi fiindca tot nu are puterea sa-l schimbe.

Nici ministrul sanatatii, liberalul Nicolaescu, n-a reusit sa-l schimbe pe dr. Sorin Oprescu din fruntea spitalelor, drept care s-a declarat invins de justitie si a cedat. In fine, poate ca PSD are mai multa nevoie de spitale in momentul de fata.

Ca sa-l vindece de boala victimizarii, guvernul ar trebui sa-i dea toate spitalele dlui Oprescu fiindca numai cu postul de senator, de sef al PSD - Bucuresti, sef al Colegiului medicilor pe Capitala si profesor universitar, omul pare de-a dreptul somer.

Exact in momentul cand PSD castiga spitalele, PNL afla cu surprindere ca PD ii fixase calendarul fuziunii, numele noului partid si orientarea politica populara. Potrivit calendarului anuntat de dl Boc, liderul Bonsai al PD, fuziunea ar cadea pe 15 iulie a.c. - exact cand in PNL pica vacanta.

Cum dl Boc a facut strigarile inainte sa-i obtina consimtamantul, dl Tariceanu a constatat ca "PD a pornit cam tare". Devine Tariceanu, adica. Partea proasta este ca PNL si PD sunt mereu in contratimp cand e vorba de fuziune si ca se grabesc sa anunte termene desi puteau sa observe ca de cate ori le-au fixat, de tot atatea ori au esuat.

Speriat de faptul ca noul partid ar putea ameninta revenirea PSD la jumatate din ce-a fost, dl Geoana a considerat ca PD deschide astfel "etapa eliminarii PNL de pe scena politica" - motiv pentru care pe dl Orban l-au trecut fiorii: "simt teava rece a unui pistol in tampla".

Se intampla adesea in politica - unde nici nu stii de unde vine glontul: dintr-o hartiuta aruncata in cosul de gunoi recuperata de un ziar dornic de sange, de la o intalnire nepotrivita, de la o matusa, de la un pistol descarcat la revolutie, de la o rafinarie.

Si consilierul prezidential Claudiu Saftoiu a fost citat intr-o emisiune tv ca participant la o intalnire de taina, in holul unui hotel, cu dl Tender (plus un bancher si un ziarist) in ziua de 26 ianuarie, la orele 14 - dar a scapat ca prin minune de acest anturaj periculos. In ziua si ora anuntata, dl Saftoiu era la Cotroceni, cu dna Emma Nicholson.

Avand in vedere circumstantele, demnitarii sunt sfatuiti sa-si verifice atent hartiile, convorbirile telefonice, intalnirile si interlocutorii. Daca acestia au afaceri sau procese, ar fi bine sa-i evite pana la Raportul de tara al CE. Cei care scapa pot negocia dupa aceea.