Adjunctul directorului Serviciului Roman de Informatii (SRI), generalul Ionel Marin, a negat marti orice implicare a sa in reprimarea manifestatiilor din decembrie 1989. Declaratia a fost facuta dupa ce Marin a fost audiat de Comisia parlamentara de control a activitatii SRI.

Generalul Ionel Marin a precizat ca a fost audiat la cererea sa, pentru a prezenta Comisiei pozitia, activitatile si actiunile derulate in calitate de fost comandant al Regimentului 2 Mecanizat, in timpul Revolutiei romane. "Nu am fost in nici un fel implicat in represiunea din decembrie 1989, a declarat Marin.

Un ziar central publica saptamana trecuta un material in care generalul Ionel Marin era acuzat ca s-ar fi aflat printre militarii care au incercat sa opreasca revolta populara declansata la 21 decembrie 1989 si ca atunci ar fi raportat ca a tras 10 mii de gloante.

Publicatia il cita pe presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989", Teodor Maries, care afirma ca generalul Ionel Marin este "unul dintre generalii pe care revolutionarii ii considera printre teroristi".

Presedintele Comisiei Parlamentare de control a SRI, Radu Stroe (PNL), a declarat marti ca generalul Marin si-a prezentat punctul de vedere asupra evenimentelor din 21-22 decembrie 1989. "Din punct de vedere legal, domnul Ionel Marin nu se afla in nici o situatie de incompatibilitate cu activitatea sa din cadrul SRI", a spus Stroe.

Radu Stroe a mai aratat ca membrii comisiei nu fac cercetari in privinta evenimentelor din decembrie 1989.