Colegiul Director al PD a adoptat, vineri, cu o singura abtinere, o rezolutie privind sustinerea fuziunii cu PNL in calendarul propus de Biroul Permanent National. Democratii cred ca numai prin unirea cu liberalii s-ar putea realiza o importanta formatiune de centru dreapta.

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat, dupa sedinta Colegiului Director, ca Biroul Permament National a fost mandatat sa faca demersurile pentru continuarea fuziunii cu PNL.

Boc a spus ca odata cu trecerea formatiunii democrate la Partidul Popular European, au fost eliminate incompatibilitatile ideologice dintre cele doua partide.

In opinia presedintelui PD, fuziunea dintre cele doua partide ar trebui realizata si pentru ca ar avea succes „numai pe un fond de victorie".

„Acum, Alianta este perceputa ca o formatiune invingatoare si nu in opozitie, cand, practic, sansele de fuziune sunt mult mai mici", a precizat el.

Pe de alta parte, democratii cred ca realizarea fuziunii dintre PNL si PD ar fi benefica si pentru eficientizarea guvernarii.

„Am castigat impreuna, guvernam bine si putem avea succese in viitor realizand aceasta fuziune.

O buna guvernare in Romania de aici inainte poate fi mai bine asigurata de o fuziune intre PNL si PD, decat o guvernare prin Alianta, cu doua formatiuni distincte, care functioneaza, dar beneficiul unei fuziuni ar fi mult mai mare, chiar pentru beneficiul Romaniei si succesul demersului de integrare", a explicat Boc.

Boc a mai aratat ca in opinia sa fuziunea ar trebui realizata dupa calendarul propus de democrati, in conditiile unei paritati de 1 la 1 intre PNL si PD pe listele parlamentare si locale si a aderarii la doctrina populara.