Saptamana aceasta, Apple Computer va incepe livrarea primului sau notebook cu procesor Intel. MacBook Pro este dotat cu un procesor Intel Core Duo, despre care compania spune ca va oferi performante de pana la patru ori mai mari fata de PowerBook G4.

Toate modelele noului notebook vor oferi procesoare mai rapide fata de cele anuntate initial, fara ca pretul sa aiba de suferit, a anuntat Apple.

Modelul de top MacBook Pro, cu un procesor la 2,0GHz, va avea un pret de 2.499 de dolari. Acesta va fi urmat o saptamana mai tarziu de lansarea unui model de 1.999 de dolari cu un procesor Intel Core Duo la 1,83GHz.

Notebook-urile, cu carcase din aluminiu, vor fi dotate cu camere video iSight, pentru video-conferinte.

Acestea vor include de asemenea software-ul Apple Remote si Front Row si vor avea un cordon de alimentare atasat magnetic, care se desprinde atunci cand cineva se impiedica de cablu. Notebook-urile vor fi livrate cu Mac OS X 10.4 si iLife '06.

Pentru a facilita trecerea utilizatorilor de pe sistemele mai vechi pe cele cu procesor Intel, Apple a integrat si o tehnologie de trasnlatie software, numita Rosetta, care permite rularea pe noile sisteme a majoritatii aplicatiilor mai vechi pentru Mac OS X PowerPC.

Consumatorii care vor utiliza noile sisteme Mac bazate pe Intel vor avea la dispozitie peste 700 de aplicatii universale. Aplicatiile universale pot rula nativ pe sistemele Mac Intel.

Compania a anuntat ca dezvoltatorii sunt din ce in ce mai interesati sa ofere suport pentru aplicatiile Mac OS X pe Intel, noi aplicatii fiind anuntate de nume „grele" precum Adobe, Quark si divizia Lotus a IBM.