De ce gura ma-tii ai nevoie de cruciulita? Te dai mare ca il ai pe Dumnezeu cu tine, pus bine, pe parbriz, locul unde este asteptat si vreun mos secerat pe trecerea de pietoni. Ba, neam, ce ma-ta vrei tu, ba, de la lume? Cind jenezi o baba pe trecerea de pietoni, cruciulita te vede.

Cind scoti si bagi la maxim tot ce mintea ta a adunat, cruciulita te aude. Cind iei curba cu 100 pe ora, cruciulita se balangane. Cind treci pe linga o biserica si iti faci cruciulita cu limba prin cerul gurii, ca miinile le ai incinse pe volan, cruciulita te apreciaza.

Cine dracu te apara de numarul de claxoane ce le futi zilnic copiilor, gravidelor, muncitorilor, taranilor, altor categorii sociale si muncitoare, cine te apara de zebrele pe care le calci pe rosu? Cine iti maninca, ba, ficatii, cind arati degetul mijlociu in sus la tot cartierul ce nu te lasa sa treci,

sanchi fiind prea populat? Cine te vede, ba, cind iei o parasuta de pe centura sau, na, de la Rosetti, si ii administrezi pe bancheta din spate lunga ta abstinenta? Dumnezeu te vede, nu? Dumnezeii ma-tii, de ce iti pui, ba, cruciulita? De ce, de decor? Ca a fost a lui ma-ta? Ca ti-ai urcat fundul pe inaltele piscuri ale vreunei manastiri? Ca esti superstitios.

Pai, ba, nu esti zmeul zmeilor? cum iti pui in parbriz insemnul slabilor-slabilor? Cum, ba, fa-ma sa inteleg, pui chiar doua-trei, cit ti-e cheful de credinta, iti pui cruciulita atirnata linga cruciulita spinzurata, sa le vezi in fiecare moment, sa le arati pacatele

tale? Scoate dracului cruciulita, bre, taximetriste, ia, managere, cruciulita din bord! Pai, stii ce zgomote face: zgiriie parbrizul, zdrangane la viteza, se balangane, pai, tu de zgomotul asta venit de la Dumnezeu ai nevoie! Iti spun eu, Dumnezeu face zgomot, vrea sa ocupe spatiu, fiindca nu mai are puterile de

altadata! Deci, jos cu cruciulita! Jos cu Dumnezeul din parbriz! Mai bine mai omoara un prost si da -i singele pe capota, macar e ceva pipaibil, stii o treaba! Dumnezeu e ineficient, aduce praf, praful trebuie dat jos, spalat, degresat. Iti ia timp, mai bine iti freci scrumiera mai mult.

Aoleo, am uitat ca iti trebuie cruciulita la parbriz! Neaparat, ba! Da, ba, cind o iei pe contrasens, cind iei fata prostilor din coloana si te bagi pe firul celalalt de mers. Da, la cascadoria asta iti trebuie Dumnezeu.

Dumnezeu te ajuta, asa ca baga o cruce! Te ajuta Dumnezeu, te ajuta sa nu sifoneze vreun bou care vine pe drumul lui legal si normal. Ba, cum dracului am uitat! Cruciulita te ajuta sa-ti sprijini antiradarul de ea. Mama, ce piuituri se aud din dreptul lui Dumnezeu, cind sint niscaiva curcani cu datoria pe strada. Cu putine cuvinte, Dumnezeii ma-tii, cruciulita te face om.