Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta, luni, in dosarul in care omul de afaceri Ovidiu Tender a fost arestat preventiv, in 3 martie, de catre magistratii Tribunalului Capitalei, transmit agentiile de presa.

Curtea de Apel a judecat, joi, recursul fata de decizia prin care Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Tender, in locul interdictiei de a parasi tara.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost audiat mai multe ore la Curtea de Apel Bucuresti si a sustinut ca nu stie care sunt acuzatiile ce-i sunt aduse, pe cine a prejudiciat sau cui trebuia sa-i dea bani. "Nu stiu ce am facut, pe cine am prejudiciat, care este acest prejudiciu, cui trebuie sa-i dau bani, nu am inteles nimic. Nu stiu cine a facut abuz in serviciu. Este un film, o carte, un vis", a declarat Ovidiu Tender magistratilor.

Totodata, a declarat ca il cunoste pe avocatul Gheorghe Cotofana, a carui discutie cu expertul Cristian Bejenaru reprezinta o proba a procurilor in acuzare, dar a negat ca discutia dintre cei doi s-ar fi referit la el.

Avocatul lui Tender a pledat pentru eliberarea clientului deoarece starea de sanatate a acestuia ar fi precara iar cererea de arestare a fost admisa fara sa se astepte rezultatul unei expertize medico-legale, ceruta pentru a se vedea daca Tender ar putea suporta detentia.

Avocatul a mai motivat ca Tender are un copil mai mic de doi ani, ca sotia sa asteapta inca un copil, ca este un platitor important la buget, si ca nu are antecedente penale.