Finantare guvernamentala pentru programul Marco Polo

de     HotNews.ro
Joi, 16 martie 2006, 0:00


Participarea Romaniei la proiectul Marco Polo va fi finantata de guvern prin virarea sumei de 110.000 Euro in bugetul MTCT.

Prin programul Marco Polo firmele romanesti au posibilitatea de a participa, in cadrul unor consortii multinationale, la licitatii de proiecte, proiectele castigatoare beneficiind de o finantare comunitara in valoare de pana la 50% din costul acestora.

Proiectele avute in vedere in cadrul programului Marco Polo urmaresc reducerea aglomerarilor rutiere, protejarea mediului.

Guvernul a aprobat joi suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) cu suma de 402.000 lei noi, echivalentul a 110 mii Euro, in vederea indeplinirii angajamentelor financiare ale partii romane pentru anul 2005 in cadrul programului european din domeniul transporturilor, Marco Polo.

Angajamentele financiare ale Romaniei pentru anul 2005 in cadrul programului Marco Polo se ridica la suma de 151.000 Euro, din care 110.000 Euro, cheltuieli neeligibile, care se suporta din bugetul MTCT.

Romania participa la acest program in virtutea Memorandumului de Intelegere intre Comunitatea Europeana si Romania privind participarea la programul Marco Polo, semnat la Bruxelles, in data de 28 octombrie 2005.

Importanta participarii Romaniei in cadrul programului comunitar Marco Polo consta in posibilitatea acordata firmelor romanesti de a participa, in cadrul unor consortii multinationale, la licitatiile de proiecte organizate anual sub auspiciile programului, in urma carora acele proiecte declarate castigatoare beneficiaza de o

finantare comunitara in valoare de pana la 50% din costul acestora. Proiectele avute in vedere in cadrul programului Marco Polo urmaresc reducerea aglomerarilor rutiere, protejarea mediului.

In plus, prin participarea Romaniei in cadrul programului Marco Polo, proiectele propuse pentru finantare comunitara pot fi localizate si pe teritoriul Romaniei.
Suma pentru suplimentare provine din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului prevazut in bugetul de stat pe anul 2006.Citeste pe Stirile Pro Tv

Prima vizita in strainatate a ducelui si ducesei de Cambridge, cu ambii copii. De ce a ingenuncheat premierul Canadei

Ducele si ducesa de Cambridge si copiii lor: George si Charlotte, au ajuns in Canada, in prima vizita in strainatate in formula de 4. Daca printul George este deja la al doilea turneu in strainatate, dupa Australia, pentru surioara lui de 16 luni e prima oara cand pleaca atat de departe de casa.
248 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi