Finantare guvernamentala pentru programul Marco Polo

de     HotNews.ro
Joi, 16 martie 2006, 0:00


Participarea Romaniei la proiectul Marco Polo va fi finantata de guvern prin virarea sumei de 110.000 Euro in bugetul MTCT.

Prin programul Marco Polo firmele romanesti au posibilitatea de a participa, in cadrul unor consortii multinationale, la licitatii de proiecte, proiectele castigatoare beneficiind de o finantare comunitara in valoare de pana la 50% din costul acestora.

Proiectele avute in vedere in cadrul programului Marco Polo urmaresc reducerea aglomerarilor rutiere, protejarea mediului.

Guvernul a aprobat joi suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) cu suma de 402.000 lei noi, echivalentul a 110 mii Euro, in vederea indeplinirii angajamentelor financiare ale partii romane pentru anul 2005 in cadrul programului european din domeniul transporturilor, Marco Polo.

Angajamentele financiare ale Romaniei pentru anul 2005 in cadrul programului Marco Polo se ridica la suma de 151.000 Euro, din care 110.000 Euro, cheltuieli neeligibile, care se suporta din bugetul MTCT.

Romania participa la acest program in virtutea Memorandumului de Intelegere intre Comunitatea Europeana si Romania privind participarea la programul Marco Polo, semnat la Bruxelles, in data de 28 octombrie 2005.

Importanta participarii Romaniei in cadrul programului comunitar Marco Polo consta in posibilitatea acordata firmelor romanesti de a participa, in cadrul unor consortii multinationale, la licitatiile de proiecte organizate anual sub auspiciile programului, in urma carora acele proiecte declarate castigatoare beneficiaza de o

finantare comunitara in valoare de pana la 50% din costul acestora. Proiectele avute in vedere in cadrul programului Marco Polo urmaresc reducerea aglomerarilor rutiere, protejarea mediului.

In plus, prin participarea Romaniei in cadrul programului Marco Polo, proiectele propuse pentru finantare comunitara pot fi localizate si pe teritoriul Romaniei.
Suma pentru suplimentare provine din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului prevazut in bugetul de stat pe anul 2006.Citeste pe Stirile ProTV

Caz revoltator in India. Doua surori au fost condamnate la "viol in grup", drept razbunare pentru fapta fratelui lor

Caz socant in India, unde doua surori au fost condamnate de catre consiliul satului lor la un viol in grup, din cauza ca fratele lor a fugit cu o femeie maritata. Cele doua tinere, in varsta de 23, respectiv 15 ani, au reusit sa fuga din satul aflat la cativa kilometri distanta de Delhi, dupa decizia revoltatoare a consiliului format in exclusivitate din barbati, relateaza The Independent.

236 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version