Esti destept daca-l injuri pe Basescu. Ai curaj si "coloana". Clubul filfizonilor cu interese a inventat antibasescianismul cu mot anticomunist.

Tocmai conservatorii comunismului tipa si cer condamnarea unui sistem pe care tot ei il ajuta sa supravietuiasca. Tot raul, zgura si otrava trecutului s-au concentrat in "anticomunisti" dubiosi, moralisti aliati cu solutii imorale, ingropati in afaceri murdare rezultate din comunismul si securismul rezidual.

Guvernul Tariceanu este fata trucata a retelei. Clanurile primitive de mafioti au facut loc cluburilor selecte de speculanti. Sint organizatii politice si economice mai sofisticate, cu aparente de onorabilitate, dar care functioneaza tot pe principiul impartelii. Pentru ei, ciuma are fata lui Basescu.

Clubul filfizonilor cu interese a lansat moda antibasescianismlui. Fenomenul n-are la baza fapte sau probe, ci exercitii colective de imaginatie. Te introduce insa automat in lumea buna a celor care "s-au prins". E-vi-dent ca Basescu "are o problema". Repetat cu incapatinare de papagal, refrenul prinde.

Umbrele, neincrederea, dezamagirile incoltesc chiar si in capete lucide. Declanseaza in naivi exasperari si furii nedeslusite. Campania liberala pe tema comunismului, abil condusa, si-a atins scopul. A dislocat pilonii increderii si a schimbat prioritati. Lupta impotriva coruptiei si razboiul cu grupurile de interese au fost inlocuite pe nesimtite cu teorii despre trecut. Stop. Putina luciditate.

Condamnarea comunismului ma intereseaza dupa ce coruptia va fi condamnata pina la capat. Inainte sa fie pus la zid, comunismul rezidual trebuie ucis si maturat. Din Justitie, afaceri si politica. Basescu va ramine totusi in istorie drept primul presedinte care a trezit procuratura si a eliberat Justitia.

Tariceanu va ramine totusi premierul care a deranjat Justitia pe firul scurt de dragul amicului Patriciu, chemind la ordin Procuratura. Basescu va ramine presedintele-inamic al grupurilor de interese, iar Tariceanu - prietenul lor. Pe cine ar trebui, totusi, sa condamnam mai intii?

Faptele lor de azi imi influenteaza viata, viitorul meu si al copiilor mei, in bine sau in rau. Cred mai departe ca Basescu poate fi o solutie. Poate singura. Dar Romania este tara marilor proiecte esuate sau aminate la nesfirsit. Tradarea si oportunismul s-au intiparit in gena natiei, paralizindu-i reflexele reformatoare.

Nu-i de mirare ca Basescu a ramas aproape singur. Ingeniozitatea sistemului care incearca sa-l izoleze l-a intaritat. Exasperarea a explodat, miercuri seara, la televizor. A calcat apasat pe musuroiul filfizonilor cu interese. De acum incolo, sa te tii fluieraturi si huiduieli.