Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a confirmat miercuri ca procurorii au inceput urmarirea penala a doi generali de armata, alaturi de 13 cadre superioare, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Cadrele militare sunt banuite ca au cauzat un prejudiciu de 3 milioane euro deoarece au trucat o licitatie pentru achizitionarea de tesaturi folosite la confectionarea uniformelor militare.

Conform DNA, in data de 22 si 23 martie a fost inceputa urmarirea penala impotriva generalului maior in rezerva Maciuca Marin si a generalului de brigada in rezerva Tilinca Adrian, comandant, respectiv loctiitor al Comandamentului Logistic Intrunit al Statului Major General al Armatei, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.

In acelasi dosar a inceput urmarirea penala impotriva altor 13 cadre superioare ale armatei (patru ofiteri superiori in rezerva si noua activi) pentru aceeasi infractiune.

Din probatoriul administrat pana in prezent, s-a retinut ca, in perioada septembrie 2003 - februarie 2004, cei 15 invinuiti si-au incalcat atributiile de serviciu cu ocazia desfasurarii licitatiei si apoi a incheierii si derularii unui contract cu firma germana Texplorer Gmbh ce a avut ca obiect achizitionarea

de tesaturi tip Ripstop, folosite pentru confectionarea de uniforme militare.

DNA arata ca din verificarile desfasurate pana in prezent a rezultat ca, prin incalcarea prevederilor legale referitoare la licitatii si a celor privind incheierea si derularea contractelor, s-ar fi produs un posibil prejudiciu de peste 3 milioane euro.