Consiliul Concurentei a emis joi, o decizie de neinterventie in cazul preluarii controlului asupra companiei de asigurari generale Petroas SA de catre Delta Asigurari SA, deoarece cifra de afaceri a companiei Petroas s-a situat sub nivelul minim prevazut de Legea Concurentei, informeaza un comunicat de presa al autoritatii de supraveghere.

In anul anterior efectuarii acestei tranzactii, conform informatiilor transmise prin Formularul de notificare, cu completarile ulterioare, Petroas SA a realizat pe teritoriul Romaniei o cifra de afaceri sub patru milioane de euro. In aceasta situatie, operatiunea de concentrare economica nu intra sub incidenta Legii concurentei.

Potrivit dispozitiilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane de euro si nu exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Pietele pe care activeaza cele doua societati comerciale nu se suprapun, Delta Asigurari SA fiind activa pe piata asigurarilor de viata, iar Petroas SA pe piata asigurarilor generale.