Cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume, Coca-Cola si-a prezentat miercuri rezultatele financiare ale primului trimestru din acest an, raportand un profit net de peste 1,1 miliarde dolari, in crestere cu 10% fata de perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Fata de primele trei luni ale anului trecut, veniturile totale ale companiei au ramas neschimbate, veniturile generate de operatiunile din Uniunea Europeana suferind o scadere de 21%.

Fata de primul trimestru al anului trecut, cand profitul net al companiei a fost putin peste un miliard dolari, in primele trei luni ale acestui an, Coca Cola a raportat o crestere de 10%, respectiv un profit de peste 1,1 miliarde dolari.

In primele trei luni ale acestui an, vanzarile din America de Nord au avut cea mai mare pondere in veniturile totale ale companiei, respectiv 1,6 miliarde dolari, in crestere cu 8% fata de perioada similara a anului trecut.

Vanzarile din Uniunea Europeana au detinut a doua pozitie in privinta ponderii in veniturile totale, respectiv 873 milioane dolari, dar fata de perioada similara a anului trecut, aceste rezultate sunt in scadere cu 21%.

Cea mai mare crestere a veniturilor inregistrate din vanzari a fost consemnata in America Latina unde castigul a fost de 603 milioane euro, in crestere cu 22% fata de rezultatele obtinute in primele trei luni ale anului anterior.