Banca olandeza ABN Amro a anuntat miercuri, ca in primul trimestru al acestui an a realizat o crestere de 12% a profitului net, pana la un miliard euro, la acest rezultat contribuind si achizitia bancii Antonveneta din Italia, dar aceasta crestere este sub asteptarile din piata, transmit agentiile internationale de stiri.

ABN Amro a anuntat ca in urmatorii trei ani va disponibiliza 2.400 de angajati din Olanda, SUA, Brazilia si Marea Britanie, disponibilizarile urmand a fi compensate prin crearea a 900 de locuri de munca, cele mai multe in India.

Potrivit rezultatelor financiare ale bancii, facute publice miercuri, in primele trei luni ale acestui an, ABN Amro a inregistrat un profit net de un miliard euro, in crestere cu 12% fata de perioada similara a anului trecut, cand banca a raportat un profit net de 895 milioane euro.

Pentru primul trimestru al acestui an, ABN Amro a raportat un profit operational de 5,64 miliarde euro, in crestere cu 26,8% fata de perioada similara a anului trecut, cand banca a obtinut un profit de 4,45 miliarde euro.

Potrivit publicatiei The Washington Post care citeaza agentia Associated Press, acest rezultat este sub estimarile analistilor care preconizasera un profit net de 1,11 miliarde euro.

De asemenea, Bloomberg noteaza ca rezulatul financiar obtinut in primele trei luni este sub asteptarile oficialilor bancii.

Pe de alta parte, Reuters scrie ca profitul inregistrat de banca olandeza corespunde cu rezultatele preconizate de un sondaj al agentiei internationale de stiri la care au participat 11 analisti, care estimasera ca profitul net al bancii va fi de 1,055 miliarde euro.

Potrivit Reuters, banca Antonveneta, a carei preluare a fost finalizata luna trecuta, a contribuit cu 96 milioane de euro la profitul obtinut de ABN in primul trimestru.

ABN Amro a anuntat ca in urmatorii trei ani, va disponibiliza 2.400 de angajati, costurile acestui program de restructurari fiind aproximate la nivelul anului 2006, la circa 245 milioane euro. Disponibilizarile vor fi efectuate in principal in Olanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia si Marea Britanie.

Pentru aceeasi perioada de trei ani, banca a anuntat crearea a 900 de locuri de munca in zone unde costurile sunt scazute, in special in India.

Anul trecut, grupul bancar olandez a inregistrat un profit net peste asteptari de 4,38 miliarde euro, in crestere cu 13,4% fata de anul precedent, cand profitul net a fost de 3,87 miliarde euro, iar veniturile bancii au cunoscut o crestere de 15,7%, pana la 19,83 miliarde euro.