In cadrul Adunarii Generale MOL care a avut loc pe 27 aprilie la Budapesta, reprezentantii companiei au anuntat investitii de 40 de milioane euro in Romania pentru perioada 2005-2007, informeaza un comunicat de presa al companiei MOL Romania.

Oficialii au anuntat ca anul trecut investitiile MOL in Romania s-au ridicat la 20 de milioane de euro, iar in acest an compania isi va extinde reteaua de benzinarii prin investitii Greenfield, deschizand sase noi benzinarii in valoare de aproximativ opt milioane euro.

In acest an, MOL isi va extinde reteaua de benzinarii din Romania prin investitii Greenfield, deschizand sase noi benzinarii in valoare de aproximativ opt milioane euro, iar anul viitor, compania va aloca alte 12 milioane de euro in extinderea si optimizarea retelei.

"In prezent, strategia MOL in Romania se axeaza pe statiile de distributie - pe benzinarii si pe cresterea eficientei acestora.

Intentionam sa investim in modernizarea tuturor statiilor de benzina MOL si sa depasim competitia in ceea ce priveste serviciile conexe, in special cele legate de produsele vandute in incinta statiilor si de serviciile de spalatorie auto", a declarat Gyorgy Mosonyi, director general, Grupul MOL.

In cadrul Adunarii Generale, Grupul MOL a declarat rezultate exceptionale in 2005. Compania si-a indeplinit obiectivele strategice stabilite pentru 2003-2005, iar capitalizarea pe bursa a depasit 10 miliarde dolari. Ca rezultat al dezvoltarii segmentului Rafinare si Marketing, cele mai importante rafinarii MOL sunt si printre cele mai profitabile din Europa.

Datorita rezultatelor internationale, segmentele de explorare si productie au atins si ele rezultate foarte bune. Aceste rezultate pozitive permit companiei sa plateasca, in linie cu obiectivele strategice, dividende de doua ori mai mari fata de anul trecut.

Adunarea Generala MOL a aprobat propunerea Consiliului Director de a plati dividende in valoare de 35 miliarde forinti (1 EUR – 260 forinti) la incheierea anului financiar 2005, de aceea actionarii vor primi aproape 325 forinti pe actiune – dublu fata de anul trecut.

MOL Romania activeaza in Romania din 1995 si a investit aproximativ 150 de milioane de euro in reteaua sa de benzinarii, care numara peste 100 de statii proprii in intreaga tara. MOL Romania face parte din Grupul MOL, principala companie integrata de petrol si gaze din Europa centrala si rasariteana.

Impreuna cu Slovnaft a.s., partenerul sau din Slovacia, si INA, partenerul din Croatia, Grupul detine peste 1000 de benzinarii in unsprezece tari din regiune.