Desi vara cu aviara ei este abia la inceput, partidele din opozitie se gandesc la anticipatele (eventuale) de la toamna iar cele din Coalitie - la o restructurare avantajoasa a guvernului care are deja un nou secretar general (dl Radu Stroe) si va avea un nou vicepremier in urma demisiei penale a dlui Copos.

Premierul a dat de inteles ca l-ar prefera chiar pe dl Dan Voiculescu, liderul partidului, care, ghicindu-i gandurile, a anuntat ca renunta la toate afacerile: "nu ma veti mai gasi in top 300. O fac pentru copiii mei. Voi deveni un om normal". Sarac si cinstit, adica.

Dl Voiculescu s-a gandit la copiii sai la timp - fiindca dl Ponta (PSD) si dl Berceanu (PD) incepusera sa se gandeasca pe rand si cu voce tare la firma sa care cumpara energie ieftina de la stat si i-o revinde mai scump castigand sume fabuloase prin aceasta capusare.

Probabil insa ca premierul apreciaza surplusul de energie al dlui Voiculescu intrucat n-a fost atat de strain de afacerile din domeniu - pe cat este justitia. Dl Marian Iancu, anchetat in cazul Rafo, tocmai a fost eliberat a treia oara in ultimele luni dupa cate un "arest preventiv". Preventiv, vorba vine, caci e tardiv.

Cand ii vezi filmati cu catuse in momentele culminante incepi sa crezi ca, daca ar exista si cravase sau alte accesorii de sex-shop, respectivii ar intra de fapt la o cura de slabire. Nici macar dl Iliescu, parintele acestui sistem vicios, nu mai stie ce sa creada: "suntem o tara pe care nici eu nu o mai inteleg. Votul uninominal de care se face atata caz nu are numai virtuti.

Se poate crea o adevarata becaliada. Vor intra in parlament oameni fara studii, fara specializari, fara nici un fel de cunostinte in domeniu". Imposibil! Toti au cunostinte, rude, pile, relatii si bani.

Remarca dlui Iliescu l-a enervat pe Gigi Becali care oricum nu vrea parlamentul - ci direct Cotroceniul, drept care si-a ales un "nume de presedinte", respectiv "George Becali" renuntand astfel la numele de stadion. Si cum or sa-l mai recunoasca arabii sai de demult? Becali nu e singurul amator.

Si dl Gusa ameninta presedintia: "ma voi asigura personal ca Basescu sa nu mai ajunga presedinte". Personal si Gusa ar trebui sa-si aleaga un nume (sau organ) de presedinte: vezica sau esofag - ori direct Iulian Vlad sau Guse, ca generalii.