Adrian Gorun, ministru secretar de stat, a declarat, in emisiunea “Romania la raport” de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, ca se va constitui o comisie pentru coordonarea activitatii pana la sfarsitul Testelor Nationale. Presedintele acestei comisii este Ministrul Educatiei si Cercetarii.

Adrian Gorun a mai adaugat ca incidentul de la Serviciul National de Evaluare si Examinare (SNEE), desi grav, nu are conotatii politice.

“Este o deficienta. Este un eveniment grav. Deci, jurnalistii si-au dovedit iscusinta si, in acelasi timp, s-a dovedit lipsa de abilitate profesionala si neglijenta unor functionarii de la SNEE, care nu este o componeneta a MEC, ci are personalitate juridica.

Singurul lucru comun, deocamdata, este ca au cladirea administrativa in perimetrul de functionare al Ministerului”, a sustinut acesta.

Adrian Gorun a afirmat ca pentru Testele Nationale, exista in tara, 1043 de centre de examinare, care fac ca distribuirea in timp util a subiectelor, de la SNEE catre acestea, sa fie o operatiune foarte grea.