Deputatii vor prelungi sesiunea parlamentara doar cu o saptamana. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a hotarat, luni, cu acordul liderilor grupurilor parlamentare ca in perioada 3-6 iulie deputatii sa lucreze in regim normal. Decizia luata astazi va fi supusa la vot in plenul Camerei.

„Biroul permanent a decis, prin consensul liderilor de grup, convocarea pentru saptamana viitoare a unei sesiuni extraordinare” a declarat presedintele Camerei, Bogdan Olteanu.

El a adaugat ca motivul acestei prelungiri a sesiunii este legat de nevoia dezbaterii proiectelor de lege care nu au fost finalizate si care sunt o prioritate pentru integrarea in Uniunea Europeana. Unul dintre aceste proiecte este noul Cod Fiscal care ar urma sa intre in vigoare pana la 1 ianuarie 2007.

Un alt proiect foarte important care se afla pe ordinea de zi a Camerei este statutul minoritatilor. „Acest proiect de lege ar putea fi reluat in sesiunea extraordinara din august, in situatia in care nu va exista o decizie politica prin care sa se deblocheze impasul in care se afla proiectul in acest moment”, a explicat Olteanu.

Printre alte proiecte de lege aflate deja pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor se mai afla cel referitor la drepturile de autor si drepturile conexe.

O decizie finala privind prelungirea sesiunii parlamentare va fi luata la finalul acestei saptamani, cand se va clarifica situatia si numarul proiectelor care nu au fost votate si care au prioritate.

La inceputul acestei luni, premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in cazul in care proiectul de lege privind declararea si controlul averilor nu va fi adoptat pana la sfarsitul acestei sesiuni.