In ciuda eforturilor echipei Quickstep de a controla plutonul pentru a facilita sprintul de final al lui Tom Boonen, nimeni nu a putut rezista uraganului Robbie McEwen care a castigat cu un avans de 10 metri in fata celui de-al doilea clasat Isaac Galvez.

Astfel, desi Boonen va imbraca si maine tricoul galben, el ramane fara victorie in actuala editie a turului, in timp ce Robbie McEwen este deja la a 2-a.

In primii kilometri ai etapei plutonul a ramas compact, eventualele incercari de evadare fiind anihilate rapid. In aceste conditii, batalia pentru punctele acordate acordate pe prima catarare a zilei a tinut capul de afis al inceputului de etapa. Abonatii la puncte au fost si de aceasta data Pineau, De la Fuente (SDV) si Wegmann (GST), trecuti in aceasta ordine prin punctul de catarare.

Prima evadare reusita a turului s-a petrecut la kilometrul 18,5 si l-a avut in prim plan pe Martinez (DSC). El a fost ajuns la kilometrul 20 de alti 4 rutieri, Wiggins (COF), Mengin (FDJ), Lefevre (BTL) si Coutouly (AGR). Cei 5 au cooperat foarte bine in fruntea cursei, astfel ca la kilometrul 57,5 pe a 2-a catarare a zilei, aveau un avans de 4'20'' in fata plutonului.

La kilometrul 87 s-a inregistrat si avansul maxim inregistrat de evadati, 4'55''.

Cu Martinez, aflat in evadare, la numai 22'' de tricoul galben detinut de Boonen, Quickstep a mentinut un ritm alert in fruntea plutonului, astfel ca, cei 5 din frunte nu au reusit sa obtina un avans mai consistent. Astfel, distanta dintre pluton si fruntea cursei a inceput sa scada constant si la dupa primul punct de sprint intermediar, evadatii mai aveau un avans de 4'00''.

La kilometrul 136, cei de la Davitamon-Lotto au venit si ei in fruntea plutonului, cooperand cu rutierii de la Quickstep. Rezultatul s-a vazut imediat astfel ca, la kilometrul 152, cei din fruntea cursei mai aveau un avans de numai 2'40''.

Distanta dintre pluton si cei din evadare a continuat sa scada si, la trecerea prin al 3-lea punct de sprint intermediar se mai inregistra un avans de numai 1'15''. Cu 10 kilometri inainte de final in evadare au mai ramas doar 3 ciclisti, Martinez, Lefevre si Coutouly.

Plutonul condus acum de cei de la Liquigas s-a apropiat pana la 25'' cu 5 kilometri ramasi pana la finalul cursei si i-a inghitit pe evadati cand mai erau numai 2 kilometri, in ciuda incercarii lui Lefevre de a lua evadarea pe cont propriu. Se anunta un nou final la sprint.

Neo Zeelandezul Dean (C.A.) a trecut la conducerea plutonului dar cand mai erau 400 de metri acesta a cazut dar, din fericire, nu a mai antrenat si alti ciclisti. A fost momentul in care McEwen a atacat decisiv, castigand etapa de o maniera categorica.

Este a 10-a victorie de etapa din cariera pentru Robbie McEwen, acesta declarand ca are intentia sa-si adauge un al 3-lea succes in aceasta editie a turului.

Clasament general:

1 Tom BOONEN QSI BEL

2 Michael ROGERS TMO AUS 00' 01"

3 George HINCAPIE DSC USA 00' 05"

4 Thor HUSHOVD C.A NOR 00' 07"

5 Egoi MARTINEZ DSC ESP 00' 10"

Clasamentul etapei:

1. Robbie McEwen (AUS - DVL)

2. Isaac Galvez (ESP - CEI)

3. Oscar Freire (ESP - RAB)

4. Thor Hushovd (NOR - C.A)

5. Tom Boonen (BEL - QSI)

Etapa a 5-a se va avea loc maine intre Beauvais si Caen pe o distanta de 225 de kilometri. Etapa va avea 4 catarari de gradul IV si 3 puncte de sprint intermediar.