Dana Nastase a fost marti la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a-i anunta pe procurori ca nu va mai colabora cu ei in dosarul Zambaccian, in care este urmarita penal. Aceasta decizie a venit dupa ce sotul ei, Adrian Nastase a facut acelasi lucru in data de 17 iulie

Adrian Nastase declarase in cursul zilei de luni ca refuza sa mai comunice cu procurorii de la DNA pentru ca nu se ocupa de ilegalitati cu pixuri si afise electorale. El crede ca este un dosar politic si o hartuire din partea procurorilor, care vor sa-si faca treaba cat mai bine in fata Comisie Europene.

Fostul premier Adrian Nastase este cercetat penal in dosarul Zambaccian pentru luare de mita si trafic de influenta. Alaturi de el se afla sotia sa, Dana Nastase, fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu, proprietarul initial al terenului, Gabriel Bivolaru, fostul consul general al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun si fostul inspector general de stat, Irina Paula Jianu.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva lui Adrian Nastase, in dosarul afiselor electorale, in iunie 2006, pentru ca ar fi primit foloase necuvenite sub forma unor materiale electorale in valoare de 26 de miliarde de lei, in timpul campaniei din 2004.

La inceputul lunii februarie Dana Nastase a fost invinuita in dosarul Zambaccian sub acuzatia de complicitate la luare de mita.