Romania reprezinta pentru majoritatea cetatenilor germani o tara necunoscuta, pe care o asimileaza unui stat sarac, populat cu locuitori ospitalieri, dar inapoiati, hoti si murdari, iar primele lucruri la care acestia se gandesc cand se refera la orasele romanesti sunt saracia si mahalalele.

Concluzia rezulta dintr-un studiu efectuat in intervalul mai-iunie, pe un esantion de 1.116 persoane de peste 16 ani din Germania, si prezentat, marti, de Agentia pentru Strategii Guvernamentale.

Din raspunsurile persoanelor intervievate a rezultat ca pentru aproape jumatate dintre germani Romania este o tara necunoscuta, principalele caracteristici ale tarii fiind, in opinia acestora, saracia si frumusetea peisajelor. Romanii sunt perceputi ca ospitalieri, modesti, dar si inapoiati.

Cei mai multi dintre germani (16%) nu au putut indica o personalitate romaneasca, iar ceilalti au amintit de Ceausescu, Peter Maffay - compozitor de muzica rock nascut in Brasov, in 1949, Ion Tiriac, Nadia Comaneci si Dracula.

Integral in Gandul