Peste o mie de persoane au participat, marti, la funeraliile lt. col. Stefan Balan si sotiei sale, decedati intr-un accident de circulatie, chiar in ziua in care comandantului Batalionului 280 Infanterie din Focsani s-a intors in tara dupa o misiune de 6 luni in Irak.

La inmormantare au participat si ministrul Apararii, Teodor Atansiu, si seful Statului Major General, generalul Eugen Badalan.

Stefan Balan a fost decorat pentru meritele sale de pe front. In cadrul ceremonialului, i-a fost conferit, post-mortem, Ordinul Virtutea Militara in grad de comandor pentru militari cu insemn de razboi, informeaza un comunicat la Ministerului Apararii.

Locotenent-colonelul Stefan Balan si sotia sa si-au pierdut viata, in 28 iulie, in urma unui accident de masina produs in localitatea Ramnicu Sarat in timp ce se indreptau de la Bucuresti, spre casa. Fiica acestora, in varsta de 14 ani, aflata si ea in masina, este in coma profunda la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

Stefan Balan sosise, in aceeasi zi, pe aeroportul Otopeni din Irak unde unitatea lui incheiase cu succes o misiune de sase luni. Pe aeroport a fost asteptat cu emotie si nerabdare de sotie si fiica.

Stefan Balan, care conducea un autoturism Skoda Octavia, a pierdut controlul masinii, a intrat pe contrasens unde a lovit doua masini ce circulau regulamentar. Stefan sotia acestuia, Maricica Balan, au murit pe loc.

Martori ai accidentului au spus ca Stefan Balan ar fi adormit la volan.

Locotenent-colonelul era nascut la 1 august 1967, in Focsani, judetul Vrancea. Si sotia trebuia sa-si aniverseze ziua de nastere, tot astazi.