Deputatul Dan Ioan Popescu a decis, luni, sa isi dea demisia din Partidul Social Democrat. Popescu a declarat ca a luat aceasta hotarare, nemultumit fiind de "actul de conducere din partid", care "nu mai este unul democratic".

El a adaugat ca a primit mai multe oferte de a se inscrie in alte formatiuni politice, insa nu a luat nicio decizie.

PSD este caracterizat de Dan Ioan Popescu ca un partid care sustine diverse opinii, nefiind un real partid de opozitie. „In PSD exista indivizi cu atitudini huliganice si care se situeaza in afara vietii politice. Iar picatura care a umplut paharul este realitatea din organizatia Bucuresti" - a adaugat Popescu.

Fost ministru al Economiei in guvernul Nastase, Dan Ioan Popescu s-a autosuspendat in februarie, la presiunile conducerii centrale, din functia de presedinte al PSD-Bucuresti, din cauza scandalului mediatic privind averea sa. In locul sau a fost numit senatorul Sorin Oprescu.

Reactia liderilor PSD

Imediat dupa aflarea vestii, Mircea Geoana si Ion Iliescu au declarat ca demisia lui DIP este o pierdere pentru partid. Geoana a precizat insa ca partidul isi va reveni, pentru ca:"echipa e robusta si avem resurse umane arhisuficiente".

Si deputatii PSD, Ioan Timis si Gheorghe Sarb au demisionat luni din partid. Timis urmeaza sa se inscrie in PNL iar Sarb in randurile democratilor. Decizia celor doi social-democrati vine la doar cateva ore dupa ce Dan Ioan Popescu si-a anuntat demisia din PSD.

Social-democratii s-au intalnit luni in sedinta Biroului Permanent National, cu intentia de a schimba reprezentarea la nivelul comisiilor parlamentare, de a caror activitate presedintele PSD, Mircea Geoana se aratase nemultumit, in urma cu o saptamana. Vizati de aceste schimbari erau Dan Ioan Popescu, Rodica Stanoiu, Adrian Paunescu si Emilian Cutean.