Ministrul justitiei, Monica Macovei, a solicitat miercuri Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa efectueze cercetari referitoare la posibile aspecte infractionale legate de activitatea unor angajati sau fosti angajati ai Ministerului Justitiei, care s-ar face vinovati de disparitia unor bunuri in valoare de 416.882 lei.

Intr-o declaratie pentru HotNews.ro, purtatorul de cuvint al Ministerului de Justitie a aratat ca printre cele mai importante bunuri disparute in perioada 1996-2004 se afla "computere, imprimante, citeva scaune si tablouri".

Solicitarea ministrului justitiei de demarare a unei anchete penale a fost facuta in urma finalizarii inventarierii patrimoniului Ministerului Justitiei pentru anul trecut, se arata intr-un comunicat de presa.

Comisia Centrala de Inventariere constituita la nivelul Ministerului Justitiei a constatat lipsa mai multor bunuri din gestiune si a semnalat aceste aspecte Corpului de Inspectie al Ministrului, in vederea demararii verificarilor administrative care sa stabileasca cauzele acestor lipsuri si persoanele ce se fac responsabile.

Corpul de Inspectie a stabilit ca lipsa de bunuri sau mijloace fixe din patrimoniul MJ, din perioada 1996-2004, se datoreaza modului defectuos in care au fost aplicate actele normative care stabileau metodologia de gestionare a patrimoniului Ministerului Justitiei.

Persoanele care ar fi trebuit sa aplice si sa verifice modul de punere in aplicare a acestor acte sunt, in principal, acelea ce au ocupat functia de director al directiei responsabile cu gestiunea patrimoniului. Este vorba mai exact de patru directori, dintre care unii nici nu mai sunt angajati ai Ministerului Justitiei.