"Acei membri ai partidului care se raliaza unor astfel de actiuni aduc atingere atat credibilitatii PNL si a Aliantei D.A., cat si guvernarii eficiente a Romaniei si in consecinta incalca flagrant Statutul PNL", a decis Biroul Permanent al PNL in legatura cu documentul lansat duminica de gruparea Stolojan-Stoica.

Purtatorul de cuvant al partidului, Varujan Vosganian, a precizat ca participantii la evenimentul de la Pitesti nu vor fi sanctionati.

"Biroul Permanent Central a constatat ca platforma propusa este un proiect exterior partidului, care urmareste pierderea identitatii liberale si, in final, disparitia PNL", scrie in documentul adoptat de forul de conducere al partidului, in care se mai precizeaza ca "«platforma Stoica» reprezinta doar o insiruire confuza si contradictorie

de notiuni si termeni politici, pe baza careia nu se poate realiza o constructie solida, benefica PNL si liberalismului".

Vosganian a declarat ca, prin aderarea la miscarea initiata de grupul Stolojan-Stoica, membrii PNL vor incalca legile tarii, "pentru ca nimeni nu poate fi membru in doua partide".

Cu toate acestea, Vosganian a precizat ca nici un fel de masura disciplinara nu va fi luata impotriva celor cateva sute de persoane care au participat, duminica, la evenimentul organizat de Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Cristian Boureanu si Radu F. Alexandru.

Transilvania cere sanctiuni

"Consideram necesar ca organismele abilitate din cadrul partidului sa ia in discutie pe acei membri PNL care prin pozitia, declaratiile si actiunile publice au prejudiciat imaginea partidului si sa aplice prevederile statutare pentru fiecare dintre aceia care s-au facut vinovati de incalcarea Statutului", se arata intr-o rezolutie adoptata luni si semnata de presedintii a zece filiale PNL din Transilvania, de parlamentari si lideri locali.

Reprezentantii din Cluj, Alba, Arad, Brasov, Maramures, Satu Mare, Covasna, Harghita, Mures si Hunedoara sustin ca "actuala echipa de conducere a PNL promoveaza principiile liberalismului modern si valorile democratiei de partid, asa cum sunt ele prevazute in Statut" si solicita tuturor organizatiilor teritoriale sa-si faca publica pozitia "fata de aceasta incercare de destabilizare si scindare a partidului".

"Consideram ca cei care doresc sa reinventeze doctrina liberala sunt simple unelte in mana celor speriati de cresterea credibilitatii PNL pe plan european si de reusitele in plan economic ale actualului premier si a echipei sale guvernamentale. Consideram ca incercarile de a crea o noua «aripa» in miscarea liberala sunt sortite esecului!", se incheie documentul.

Semnatarii rezolutiei sunt:

Marius Nicoara - presedinte PNL Cluj, presedinte C.J.Cluj

Aristotel Cancescu - presedinte PNL Brasov, presedinte C.J. Brasov

Cristian Anghel - presedinte PNL Maramures, primar Baia Mare

Mircia Muntean - presedinte PNL Hunedoara, primar Hunedoara

Teodor Atanasiu - presedinte PNL Alba, ministrul Apararii Nationale

Eugen Nicolaescu - presedinte PNL Mures, ministrul Sanatatii

Marinel Covacs - presedinte C.J.Maramures

Mircea Molot - presedinte C.J.Hunedoara

Ovidiu Silaghi - presedinte PNL Satu Mare

Dorin Sangeorzan - presedinte PNL Harghita

Adrian Zaheu - presedinte PNL Covasna

Ioan Florea - presedinte interimar PNL Arad

Norica Nicolai - senator de Cluj

Viorel Arion - senator de Hunedoara

Horea Uioreanu - deputat de Cluj

Mircea Pusca - deputat de Cluj

Barbuletiu Tiberiu - deputat de Alba

Mihaita Calimente - deputat de Arad

Gheorghe Gabor - deputat de Brasov

Timis Ioan - deputat de Hunedoara

Simion Cretu - vicepresedinte PNL Alba

Adrian Popa - presedinte PNL mun.Cluj-Napoca

Platon Stelu - presedinte PNL mun.Toplita

Eugen Mitea - presedinte PNL mun. Sibiu

Ioan Turc - presedinte PNL mun. Bistrita

Dragos Dicu - presedinte TNL Sibiu

Liviu Miclaus - presedinte TNL Cluj