"Armata" nu va mai fi obligatorie pentru tinerii romani incepand de luni, 23 octombrie, ora 13:00, cand ceasul care masura AMR-ul pana la ultima incorporare va fi oprit. Ceasul de la Palatul Cercului Militar National a masurat, timp de un an, timpul ramas pana la renuntarea obligativitatii satisfacerii serviciului militar.

Aceasta masura de suspendare a serviciului militar obligatoriu pe timp de pace face parte din strategia de profesionalizare a Armatei Romane, prin care se urmareste crearea unei forte armate moderne si eficiente, capabile sa faca fata contextului actualul de securitate.

In cadrul activitatilor organizate cu prilejul Zilei Armatei Romaniei, Ministerul Apararii a prezentat, duminica, in Piata Piata Revolutiei din Bucuresti, in cadrul "Mil Fest 2006" oferta sa celor interesati de o cariera militara.

Ziua Armatei, sarbatorita anual la 25 octombrie, se celebreaza anul acesta pe un fond al incertitudinii privind functia de ministru al Apararii, momentan detinuta interimar de Corneliu Dobritoiu, si suspendata pentru Teodor Atanasiu.

Teodor Atanasiu a fost suspendat din functia de ministru prin decret prezidential la 12 septembrie, fiind declansata impotriva sa urmarirea penala pentru abuz in serviciu, in cazul plangerilor consilierului prezidential Adriana Saftoiu si deputatului PSD Eugen Bejinariu.