Teodor Atanasiu este nevinovat. Solutia de neincepere a urmaririi penale dispusa de procurorii militari in dosarul sau a ramas definitiva, pentru ca niciunul dintre reclamanti nu a contestat decizia, iar termenul legal pentru atacarea solutiei a expirat, transmite Realitatea TV.

In luna iulie, Teodor Atanasiu declara ca are informatii de la Directia de Informatii Militare, potrivit carora consilierul prezidential Adriana Saftoiu da presei, "pe surse", informatii care sa-l discrediteze.

In urma acestor declaratii, Adriana Saftoiu a depus la Parchet o plangere penala impotriva fostului ministru al Apararii, sub acuzatia de abuz in serviciu.

Tot impotriva lui Atanasiu a mai depus o plangere la Parchet si deputatul PSD, Eugen Bejinariu, care l-a acuzat de abuz in serviciu in chestiunea lobby-ului pe care serviciul secret al armatei trebuia sa-l desfasoare pe langa parlamentari.

Teodor Atanasiu a fost suspendat din functie pentru a putea fi cercetat penal, insa anchetatorii au stabilit ca acesta este nevinovat. "Am intreprins toate demersurile legale pentru a demonstra ca sunt nevinovat. Si am reusit sa demonstrez acest lucru.

In ciuda acestor evidente, presedintele Traian Basescu refuza sa respecte legea si sa-si retraga decretul de suspendare", declara, atunci, Atanasiu.

Pe 25 octombrie, Teodor Atanasiu a demisionat din functia de ministru al Apararii, iar in locul sau a fost numit democratului Sorin Frunzaverde. In prezent, Atanasiu ocupa functia de presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.