Cotidianul spaniol Las Provincia vorbeste, in editia de miercuri, despre "necunoscuta" Romania, a carei coloana vertebrala este formata din Dica, Chivu si Marica. Totusi, ziarul se intreaba daca partida de miercuri seara va fi cu adevarat una usoara.

"Tanara echipa a Romaniei care va juca in compania Spaniei nu are nimic de-a face cu acea formatie din care faceau parte Hagi, Lacatus, Belodedici, Popescu, Petrescu si chiar Victor Piturca, un fost atacant al Stelei, care a castigat in fata Barcelonei la penalty-uri Cupa Campionilor Europeni in 1986 si care acum este selectioner al tarii sale", noteaza Las Provincias.

Cotidianul citat mentioneaza ca Romania este o echipa cu tehnica buna, insa inca in formare, iar la baza sa stau jucatori ai Stelei, formatie care a fost invinsa de Real Madrid in Liga Campionilor.

Las Provincias a anuntat si echipele probabile:

Spania: Casillas, Angel, Juanito, Javi Navarro, Antonio Lopez, Angulo, Xavi Alonso, Cesc, Silva, Morientes y Villa.

Romania: Danut Coman; Razvan Rat, Gabriel Tamas, Cristian Chivu, Petre Marin; Nicolae Dica, Florentin Petre, Razvan Cocis, Laurentiu Rosu; Mugurel Buga si Ciprian Marica.

Publicatia As remarca absenta lui Banel Nicolita - autorul autogolului la meciul Stelei cu Real Madrid - si il lauda pe Cristi Chivu.

Ziarul noteaza si declaratia selectionerului roman, Victor Piturca: "Vrem sa demonstram ca suntem o echipa cu aspiratii. Vrem sa lasam o impresie frumoasa comunitatii romanesti din Spania. Un meci amical este un prilej pentru teste, de aceea nu dau mare importanta absentelor din lotul nostru".

Televiziunea spaniola a anuntat ca atacantul Angel Arizmendi (Deportivo La Coruna) a suferit o accidentare si nu va putea debuta in nationala Spaniei in amicalul cu echipa Romaniei.

Indisponibilitatea lui Arizmendi se adauga celor ale jucatorilor Andres Iniesta (FC Barcelona) si Luis Garcia (Liverpool).

Pe de alta parte, selectionerul Victor Piturca este nevoit sa renunte la Florentin Petre, care s-a accidentat timpul antrenamentului de marti al echipei nationale, suferind o ruptura la muschii inghinali.

Partida Spania - Romania va fi arbitrata de italianul Domenico Messina si se va desfasura miercuri seara, incepand cu ora 23.00.