Documente:
Politologul Stelian Tanase, despre acuzele lui Nastase
(15.11.2006) MP3

Deputatul social-democrat Adrian Nastase a reclamat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in cazul sau au avut loc abuzuri ale statului si incalcari ale drepturilor omului. "Au fost inventate fapte si puse pe seama mea. Oamenilor li s-a indus impresia ca Nastase este vinovat", a precizat fostul premier referindu-se la ancheta DNA declansata impotriva sa.

El a dat si un exemplu de manipulare: stirile din presa, bazate exclusiv pe surse judiciare. Politologul Stelian Tanase a declarat pentru HotNews.ro ca Nastase are acum sansa de a dovedi ca e nevinovat, dar ca din perspectiva politica trimiterea sa in judecata "cade prost pentru congresul PSD, unde vrea sa joace si el o carte".

Adrian Nastase a anuntat ca le va da jurnalistilor lista celor 19 dosare in care s-au declansat verificari impotriva sa, pe baza unor "acuze neprobate".

"Situatia cetateanului Nastase este definitorie pentru abuzurile care se fac in justitie. Au fost vehiculate sume mari ca sa creeze reflectii negative, insa nimeni nu s-a gandit ce inseamna ele. Fara temeiuri sau probe, au aparut noi dosare pe numele meu. Vanzarea de copii si adoptiile internationale sunt cateva dintre acuzele care mi se aduc.

Contractul Bechtel, fraudarea alegerilor, aurul dacilor - sunt alte fapte de care sunt acuzat", a mai spus, cu ironie, Adrian Nastase.

In opinia sa, dosarele in care este cercetat au fost deschise in urma unor delatiuni. "In loc sa se cerceteze turnatoriile, sunt cercetat eu,

poate se gaseste ceva", a adaugat Nastase.

Fostul prim-ministru si-a exprimat convingerea ca toate aceste acuzatii ii sunt aduse pentru a fi eliminat din viata politica si pentru a-l umili.

"Sunt pregatit sa lupt pana la capat", a avertizat Nastase. El sustine ca actul de justitie nu s-a imbunatatit, acesta fiind caracterizat de neincredere si de nemultumire din partea populatiei. "Acum procesele sunt nici mai scurte si nici mai simple", a remarcat Nastase, mentionand ca "in procese" sunt folosite "orice mijloace pentru eliminarea adversarilor politici".

El a mai spus ca nu se autosuspenda si nici nu demisioneaza din PSD, precizand ca in spatele trimiterii sale in judecata sub acuzatia de luare de mita s-ar putea afla colegi din partid care voiau sa-i opreasca revenirea in fruntea acestei formatiuni politice.

Declaratiile lui Adrian Nastase au fost transmise in direct de televiziunile romanesti de stiri.