"Premiul de excelenta in Managementul Proiectelor" este competitia in care Asocatia Project Management Romania (APMR) si International Project Management Association (IPMA) acorda anual premii echipelor din Romania ce demonstreaza rezultate deosebite in managementul proiectelor.

Decernarea premiilor de excelenta in Managementul Proiectelor reuneste in fiecare an reprezentantii celor mai importante companii si institutii cu rezultatele exceptionale in administrarea si implementarea proiectelor, precum si numerosi specialisti in acest domeniu.

Anul acesta, festivitatea de premiere a beneficiat de prezenta domnilor Otto Zieglmeier, vicepresedintele IPMA si Stanislaw Sroka, presedintele IPMA Polonia.

"Oscarul in Project Management" a revenit in 2006 proiectului Sistem Educational Informatizat (SEI), programul national de informatizare a sistemului educational preuniversitar din Romania - proiect initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii si implementat de SIVECO Romania in parteneriat cu IBM si HP.

Prin SEI se doreste incurajarea invatamantului inovativ si stimularea creativitatii profesorilor si elevilor, oferindu-se un cadru general favorabil pentru dezvoltarea proiectelor si participarea beneficiarilor sistemului educational la dezvoltarea societatii informationale. SEI contribuie semnificativ la modificarea programei scolare prin integrarea noilor metode de predare-invatare.

]

Rezultatele si coerenta proiectului implementat de SIVECO Romania au reprezentat doua atuuri importante care l-au impus in fata competitorilor, aducand proiectului SEI inca o recunoastere de "best practice", de aceasta data in Project Management.

"Proiectul Sistem Educational Informatizat demonstreaza ca exista un proiect romanesc care respecta principiile si criteriile de excelenta internationale in Project Management", declara Stefan Morcov, SEI Project Manager.

"Acest premiu nu face decat sa certifice calitatea intregului proces de management, dar si rezultatele foarte bune obtinute prin implementarea acestui program, care, pe scurt a reprezentat furnizarea a 4.780 de laboratoare informatizate in scolile si liceele din toata tara, 1.650 de lectii interactive, instruirea a 60.000 de cadre didactice, si nu in ultimul rand efortul unei echipe

impresionante si a unui numar mari de parteneri. Succesul acestui proiect a fost asigurat de si comunicarea permanenta cu partenerii, dar si de un management al proiectului bazat pe criterii stricte de eficenta".