Flextronics Components Group, divizie a companiei Flextronics, si HP au semnat joi un contract de colaborare tehnologica, cu o durata de cinci ani, care prevede realizarea unei solutii de imbunatatire a fotografiilor obtinute cu telefoanele mobile cu camere foto, calitatea acestora urmand sa fie similara cu cea a fotografiilor obtinute cu camere foto independente.

Contractul prevede ca HP sa furnizeze Flextronics o licenta a tehnologiei sale de prelucrare a imaginilor, pentru a o utiliza in modulele de camera.

Proiectata initial pentru camerele foto HP Photosmart, tehnologia HP de prelucrare a imaginilor va corecta si imbunatati imaginile digitale din modulele de camera proiectate si produse de Flextronics.

Compania, care este unul dintre cei mai mari proiectanti si producatori mondiali de module pentru camerele foto, va include tehnologia in dispozitivele mobile cu camere de nivel mediu si ridicat, imbunatatind calitatea fotografiilor realizate comparativ cu telefoanele si dispozitivele mobile cu camera foto actuale.

Firma de analiza Prismark Partners estimeaza ca, in 2006, au fost vandute in intreaga lume 600 de milioane de telefoane mobile dotate cu camere foto si apreciaza ca numarul acestora va creste la peste 975 milioane pana in 2010.

Compania estimeaza ca noile telefoane cu camere foto vor fi disponibile in 2007.

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor individuali, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii.

In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 iulie 2006, veniturile obtinute de HP au totalizat 90 miliarde de dolari.

Flextronics este furnizor de servicii pentru productia de componente electronice a carui activitate este focalizata pe oferirea de servicii complete de proiectare si productie pentru producatorii OEM de automobile, informatica, dispozitive digitale de consum, industriale, infrastructura, dispozitive medicale si dispozitive mobile.

Compania, cu sediul central in Singapore, a inregistrat in anul fiscal 2006 un venit de 15,3 miliarde de dolari.