Procurorii Parchetului Instantei Supreme au emis, miercuri noaptea, ordonante de interdictie de a parasi Bucurestiul pentru cetatenii straini, cercetati in dosarul privatizarilor, in care este vizat si adjunctul sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarea in Industrie din cadrul Ministerului Economiei, Dorinel Mucea, transmite Radio Romania Actualitati.

Noaptea trecuta au fost audiate mai multe persoane implicate in aceste privatizari dupa ce anchetatorii DIICOT efectuasera mai multe perchezitii in cadrul anchetei.

Potrivit Parchetului General, persoanele puse sub acuzare se fac vinovate de infractiuni care aduc atingere securitatii nationale.

Robert Marius Neagoe - directorul Directiei Juridice a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Mircea Calin Flore - reprezentantul permanent in Romania al unei societati de consultanta bacara si Mihai Radu Donciu - consilier al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei au solicitat un termen pentru vineri, pentru pregatirea apararii.

Adjunctul sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul Ministerului Economiei, Dorinel Mucea, este pus sub acuzare de catre procurorii Parchetului instantei supreme, care au declansat o ampla ancheta privind demnitarii cu atributii in domeniul privatizarii. El este acuzat de savarsirea unor infractiuni care aduc atingere securitatii nationale.

Potrivit Ministerului Public, in iunie 2006, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a primit din partea organelor cu atributii pe linia securitatii nationale o sesizare in legatura cu existenta unei grupari de criminalitate organizata, constituita in jurul cetateanului bulgar Stamen Stancev, consultant al unei societati bancare internationale pentru afaceri derulate in Romania.

DIICOT mai investigheaza si activitatea cetatenilor straini Oral Mustafa, Michal Susak - consultant international si Vadim Benyatov Don - consultant international, toti acuzati de infractiuni care aduc atingere securitatii nationale.