Ancheta in cazul tradarii privatizarilor din energie s-a incins: patru dintre acuzati (romanii Mucea si Donciu si strainii Stancev si Benyatov) au fost arestati de Parchetul General. Cazul e cu atat mai interesant cu cat procurorul care conduce ancheta, Ciprian Nastasiu, va fi si el judecat de CSM pentru eliberarea lui Hayssam. Avem, asadar, anchetatori anchetati si privatizari Nastase la procuror Nastasiu.

Daca adaugam doi ministri (Nagy de la Telecomunicatii si Seres de la Economie) zgaltaiti de pierderile din energie, avem toate motivele sa credem ca stalpii de inalta tensiune din politica Romaniei nu se simt tocmai bine si sunt pe cale de a face un puseu - mai ales ca biopsiile unor contracte sunt departe de a se termina.

Dl Ciuvica a descoperit ca tanara speranta a PD, dna Elena Udrea, a fost avocatul RAPPS pe vremea PSD primind patru contracte in valoare de 700 de milioane chiar in 9 decembrie 2004, adica exact cand seful sau iubit, dl Basescu, lupta din greu cu dl Nastase pentru presedintia Romaniei.

In termeni europeni, asta s-ar putea numi "multilingvism" - respectiv utilizarea talentelor orale in mai multe directii deodata. Trebuie sa fi fost niste zile interesante in acel decembrie: liberalul Patriciu sponsoriza PSD iar PSD o hranea pe liberala (pe atunci) Udrea.

Dna Udrea a precizat imediat ca "n-a aparat PSD ci statul roman" - si asta de bine ce sustinuse anterior ca n-a facut niciodata afaceri cu PSD si cu statul, dansa fiind complet privata - dupa care a remarcat ca dl Ciuvica vorbeste din colivia dlui Dan Voiculescu, ceea ce este adevarat. Fiecare pasare pe limba ei piere - dar mai inainte, onorariu cere.

Este cazul vicepremierului Marko Bela, caruia o mica editura din Miercurea Ciuc i-a platit in avans un miliard de lei pentru cateva carti "de poezii pentru copii" pe care urmeaza sa le compuna in urmatorii cinci ani de guvernare si fictiune. Mai, sa fie! Astea nu sunt poezii - ci basme pentru copii.

Generozitatea suspecta a micii edituri a atras atentia DNA intrucat reprezinta un unicat in lirica universala. Probabil e singurul miliard care s-a retras astfel din lumea cruda si nedreapta a banilor incercand sa devina nevinovat ca poezia si curat ca un copil.

Surprins ca exista cineva care se intereseaza de poeziile sale (inclusiv de cele nescrise inca), vicepremierul Marko Bela a recomandat ca "politicianul sa nu fie lovit prin calitatea lui de scriitor si invers". Mai ales invers: politicianul nu suporta lovituri ci doar lovele.