Fasole si tuica. Asta au mancat si baut, de 1 decembrie, romanii prinsi in fata sediului Primariei sectorului 2 din Capitala. In fata institutiei de langa Piata Obor au defilat cai, mascatii au spart cu pumnul si piciorul caramizi, iar romanii au incins o hora a unirii cu primarul Neculai Ontanu si cu fostul prefect al Capitalei, PSD-istul Gabriel Oprea.

Cine ajuns la cortul cu bucate pe la ora 11.00 a fost nevoit sa stea la rand, pentru ca masa a inceput abia o ora mai tarziu, cand Ontanu si Gabriel Oprea si-au pus hainele de bucatari sa impresioneze romanii veniti la ospat, dar si sa-i serveasca fasole si costita la caserola.

Cat e ceasul?
Foto: Hotnews.ro

„In pragul aderarii la Uniunea Europeana, consolidarea valorilor istorice si culturale nationale trebuie sa se constituie ca un obiectiv prioritar de recunoastere a identitatii poporului roman printre celelalte popoare europene”. A spus-o primarul cu boneta de bucatar, Ontanu, in fata unei multimi care numai la valorile europene nu se gandea.

Bucatarii Oprea si Ontanu
Foto: Hotnews.ro

Si ditirambii primarelui au continuat: "1 Decembrie 1918 a fost o etapa fireasca a dezvoltarii natiunii romane. Dincolo de realizari de ordin politic, precum independenta si libertatea nationala, unirea avea sa fie chezasia progresului national". Samd, samd...

Romanii insa nu erau prea atenti la ce are de zis primarul. Cateva poze cu primarul imbracat ca un ospatar-sef, si declaratii de ochii lumii. „Sa stiti ca domnu Ontanu e un primar asa bun. In fiecare an ne-a dat tuica si fasole. Noi toti l-am votat, ca e cumsecade”.

Altii, mai tineri - pubertate - venisera doar sa faca glume. Doi pusti de 10 -11 ani stateau pititi dupa doi politisti comunitari si comentau evenimentul. „Ia uite ba, le face poze cu telefonu’... Mama ce baga bosorogu ala in el.. hahaha”.

Tot niste copii de varsta lor, dar mai cuminti la comentarii, alergau dintr-o parte in alta si intrebau de unde pot sa ia baloane colorate. De la primar, desigur...

Pe scurt

Ostasii au terminat masa
Foto: Hotnews.ro

Pe la pranz, toata lumea uitase de spectacolul organizat dimineata de Primarie. Soldatii (cu hainutele lor rosii si vechi) care isi demonstrau talentul de a conduce un cal, domnisoara de la jandarmerie care si-a aratat schemele de arte martiale si super-soldatul care spargea caramizi cu pumnul, au fost dati uitarii la cortul cu bucate. S-a rupt si hora cand a venit ora mesei. 9000 de portii de fasole si tot atatea pahare de tuica fiarta.