Desi Craciunul este o sarbatoare care, dupa traditie, se petrece alaturi de familie, iar Revelionul, la vreo distractie cu prietenii, cei mai multi dintre artisti fac un compromis si renunta la a fi langa cei dragi, luandu-si din timp angajamente pentru aceasta perioada.

Asta pentru ca in zilele de sarbatoare, cantaretii care accepta sa sustina concerte sau recitaluri sunt platiti aproape triplu fata de sumele pe care le incaseaza de obicei.

Si cine ar putea refuza astfel de oferte, atat de profitabile financiar? Doar cei care sunt foarte bine platiti in mod constant si si-au pus deoparte bani suficienti pot alege sa-si petreaca sarbatorile dupa propriile preferinte.

Anna Lesko are parte de o perioada extrem de aglomerata: ea va canta in Bucuresti, Radauti si Craiova, avand in total sase concerte de Craciun si inca sase de Revelion. Din cauza ofertelor numeroase, ea nu va ajunge de sarbatori la Chisinau. Cantareata, apreciata pentru aparitia sa speciala, datorata provenientei rusesti, se numara printre cel mai bine platiti artisti de la noi.

Suma din contul ei se va multiplica simtitor, Anna castigand pentru un spectacol de sarbatori in jur de 2.000 de euro. Andreea Banica este, alaturi de basarabeanca, una dintre cele mai solicitate artiste de la noi, pe perioada intregului an si mai ales cu prilejul sarbatorilor.

Blondy va canta de Craciun, iar pentru Revelion a semnat deja contracte pentru a concerta in zece locuri, nu doar in Bucuresti, ci si in apropierea Capitalei, la Ploiesti, Mogosoaia si Campina. Andreea Balan va sta acasa pe 25 decembrie, ea avand un singur concert de Craciun, pe 24.

Spre deosebire de alte artiste, ea are un progarm mai putin aglomerat si de Revelion, urmand a sustine trei spectacole la Bucuresti si unul la Harsova.

Gyorfi cånta pentru englezi, pe bani frumosi

Daniela Gy?prfi va pleca, zilele acestea, la Londra, unde va sustine concerte in fiecare zi, inclusiv in zilele de Craciun. De Revelion, artista va canta intr-un singur local, iar recompensa financiara pentru toate spectacolele se ridica la peste 5.000 de lire sterline. Nici AnaMaria Ferentz nu va sta acasa in ziua de Craciun.

Ea a fost solicitata pentru 25 decembrie, cand va avea doua concerte, iar de Revelion se va plimba in mai multe locuri, pentru ca are cinci spectacole.

Julia Chelaru si-a dorit sa petreaca Craciunul in liniste, cu familia si cu iubitul sau, Bogdan Jianu, dar spune ca nu a putut refuza o oferta, chiar pentru ziua de 24 decembrie: „Este vorba de o petrecere privata, iar eu trebuie sa cant pe la ora 16.00, asa ca avem timp sa ajungem si la Pitesti, la parintii lui Bogdan“.

Artista este platita cu 1.500 de euro pentru acest spectacol si tot atat va primi si in cazul celorlalte sase concerte din noaptea de Anul Nou.

Delia, pe drumuri in noaptea de Revelion

Desi nu a mai lansat nici un album de multa vreme, Delia Matache isi face, totusi, meseria si nu refuza nici o propunere atunci cand este chemata sa cante. Aceasta ne-a declarat ca nu stie inca daca va canta in ziua de Craciun, dar ca are, in schimb, opt concerte in noaptea de Revelion.

Nicola este inca o prezenta apreciata in cadrul petrecerilor de Craciun si Revelion, chiar daca nu a revenit cu vreun material nou. Ea va sustine patru spectacole de Craciun si doua de Revelion.

Anda Adam va canta in seara de Craciun la patinoarul din Drumul Taberei, iar in noaptea trecerii dintre ani are programate nu mai putin de cinci spectacole, ea fiind platita dublu fata de onorariul obisnuit.

Integral in Gardianul