Miron Mitrea a devenit urmarit penal. Fostul ministru al Transporturilor va fi anchetat de procurorii ICCJ in cazul "Aeroportul Baneasa".

Marti, completul de noua judecatori al instantei supreme a emis motivarea in urma careia fostul lider PSD va fi anchetat cu privire la refuzul acestuia de a pune in aplicare o hotarare judecatoreasca, se arata in editia de miercuri a ziarului Gandul.

Istoric

Miron Mitrea a fost acuzat de SC Aviatia Utilitara SA ca a refuzat sa duca la indeplinire o decizie irevocabila privind emiterea unui certificat de atestare a dreptului de proprietate a acestei societati asupra unui teren de 2,3 hectare, situat chiar la soseaua Bucuresti - Ploiesti.

Acest teren - parte dintr-o suprafata de 8,9 hectare revendicat de Aviatia Utilitara - facea obiectul unui litigiu dintre fosta conducere a Aeroportului International Bucuresti Baneasa si Aviatia Utilitara.

In timpul mandatului lui Mitrea, Ministerul Transporturilora schimbat cu o persoana fizica un teren ce valoreaza peste 11 milioane de euro, revendicat, cu unul ce abia atinge 10.000 de euro.

Atunci, o persoana particulara ceda un teren de 2,5 hectare (fara valoare, deoarece pe acesta se afla balizajul pistei de aterizare al Aeroportului Baneasa) si primea, in schimb, de la AIBB un teren de 2,3 hectare la DN1. Schimbul s-a facut fara nici o expertiza a celor doua terenuri diferenta de valoare dintre ele fiind evidenta.

Acuzatia de fals in declaratii a aparut dupa ce s-a constatat ca Miron Mitrea a dat declaratii ca nu stia ca terenurile sint in litigiu si nu le cunostea pe persoanele implicate in acest caz. Insa acestea dovedesc faptul ca schimbul de teren s-a facut cu girul fostului ministru al Transporturilor.

Magistratii au retrimis dosarul procurorilor pentru administrarea de noi probe, respectiv audieri de martori si verificarea unor acte care au stat la baza schimbului de terenuri.