Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis sa isi mandateze reprezentantul in Adunarea Generala a Actionarilor societatii Olimp Estival 2002 pentru a vota vinderea complexului Neptun, ce cuprinde un hotel, un restaurant si piscina, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Potrivit reprezentantilor AVAS, societatea este intr-o situatie economica dificila, avand foarte multe datorii, iar incasarile nu sunt suficiente nici pentru platile curente.

„Am incercat sa obtinem un credit bancar, ipotecand unul dintre hoteluri, astfel incat sa ne platim datoriile restante si sa asiguram fluxul de numerar pentru datoriile curente. Din pacate, nici una dintre banci nu a fost de acord sa ofere acest credit”, a declarat Teodor Atanasiu, presedintele AVAS.

O sa apelam la varianta care ne-a ramas la indemana pentru a salva de faliment societatea, vom vinde hotelul din Neptun, singurul care nu este ipotecat”, a continuat Teodor Atanasiu.

Banii obtinuti astfel vor fi folositi atat pentru plata datoriilor societatii cat si pentru investitii in celelalte active ale societatii din Olimp: hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic.

Vanzarea activului se va face prin licitatie publica. Pretul de pornire va fi stabilit de catre un evaluator independent, pe baza unui raport de evaluare.

„Concomitent, va fi pregatita pentru privatizare societatea si va fi scoasa la vanzare, probabil la sfarsitul primaverii”, a adaugat presedintele AVAS.

Societatea Olimp Estival 2002, al carei actionar majoritar este AVAS cu 54% din capitalul social, detine pe langa complexul Neptun, hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic din Olimp. In anul 2005, compania a raportat pierderi de 726.276 lei.