Guvernul califica drept "false" afirmatiile secretarului general adjunct al Partidului Conservator, Codrin Stefanescu, referitoare la scaderea salariilor functionarilor publici si precizeaza ca in ultima sedinta a decis chiar majorarea acestora, se arata intr-un comunicat de presa. “Afirmatiile privind reducerea salariilor functionarilor publici sunt false.

Guvernul nu reduce salariile functionarilor publici si chiar a decis, in ultima sa sedinta, majorarea acestora, dar si a salariilor altor categorii de personal bugetar", se arata in comunicat.

In sedinta din 24 ianuarie, Guvernul a aprobat majorarile salariale de care vor beneficia functionarii publici in anul 2007, astfel ca aceasta categorie de personal bugetar va beneficia de trei majorari salariale pe parcursul anului 2007: o crestere cu 5% incepand cu luna ianuarie, una de 2% din luna aprilie si alta de 11% din luna octombrie.

La nivelul anului 2007, majorarea de care vor beneficia functionarii publici va fi de 18,88%. "Tot in sedinta din 24 ianuarie, Guvernul a aprobat si majorarile salariale pentru personalul auxiliar din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, precum si din cadrul altor unitati din sistemul Justitiei.

Acestia vor beneficia de o majorare totala a salariilor de 19,95 % in anul 2007, care va fi acordata in trei etape: o majorare de 5% incepand cu luna ianuarie, de 2% din luna aprilie si de 12% din luna octombrie", se mai arata in comunicat.

In urmatoarea sedinta de Guvern vor fi analizate actele normative referitoare la majorarile salariale care se vor acorda in anul 2007 altor categorii de personal bugetar, respectiv majorarile salariale pentru personalul contractual, pentru cadrele didactice si personalul auxiliar din invatamant, precum si pentru personalul din domeniul sanatatii, mai precizeaza sursa citata.

Secretarul general adjunct al PC Codrin Stefanescu a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca PC a intrat in posesia unui proiect de lege a Agentiei Nationale a Functionarilor Publici care prevede reducerea cu procente intre 32% si 55% a salariului de baza a functionarilor publici.

Integral in Gandul