Victor Piturca a trimis pe teren un "11" pe care il pregateste de fapt pentru meciul cu Olanda. Cu doua exceptii, impuse de accidentari: Chivu si Rat.

Prestatia "senatorilor de drept" a lasat de dorit - blocul central defensiv a gafat des, iar cel care a "excelat" la acest capitol a fost chiar preferatul selectionerului, Gabriel Tamas.

Flancul drept al defensivei a fost asigurat de Cosmin Contra, o alegere pe care Piturca o apara in tacere, desi este intrebat din ce in ce mai des de ce il tot evita pe Ogararu (de la Ajax). Prezenta lui Contra in prima reprezentativa are doua explicatii - calitatea centrarii (varianta oficiala, sustinuta de antrenor) si prietenia strinsa cu Mutu (varianta neoficiala).

Contra dezvolta acelasi joc de foarte multi ani; impotriva Moldovei nu a avut cine stie ce reusite, chestiune care ii va ridica probleme suplimentare antrenorului.

Huiduit de suporteri, Contra a declarat dupa meci: "Sunt foarte suparat...". Antrenorul l-a incurajat: "Numai jucind bine vei avea spectatorii de partea ta!"

Piturca a lansat un nou atac la adresa lui Ogararu pe care l-a facut responsabil pentru situatia tensionata creata: "Nu era normal ca Ogararu sa faca acele declaratii, sa spuna el ca a gresit Gurita in Olanda, anul trecut... Nu e treaba lui Ogararu sa spuna asa ceva!"

In compartimentul median, prima repriza a tradat absenta organizarii in joc - trio-ul Florentin Petre, Ovidiu Petre, Laurentiu Rosu a construit putin. Lucru evident in finalul primei perioade, cind echipa a abandonat ideea jocului colectiv si l-a cautat cu insistenta pe Mutu, implicit solutiile sale individuale.

Schimbarile masive produse la pauza au adus alt aer in jocul reprezentativei - in primul rind, Moldova nu a mai ajuns la poarta noastra (cum o facuse prin Frunza in prima perioada), apoi "rezervele" au muncit mai mult.

Finalul a salvat meciul - insistenta lui Nicolita a stat la originea primului gol (Mazilu 75), iar inspiratia lui Codrea i-a oferit lui Mutu (88) sansa unui nou gol pentru tricolori. Mijlocasul Codrea s-a prezentat cu o atitudine sensibil modificata - a avut mai multe prezente in ofensiva decit ne obisnuise in trecut.

Adversarele noastre din grupa preliminara EURO 2008:

Cipru - Bulgaria 0-3 (Berbatov 45 - penalty, 87, Georgiev 68)

Slovenia - Estonia 1-0 (Lavric 34 - penalty)

Olanda - Rusia 4-1 (Babel 68, Sneijder 72, Mathijsen 80, van der Vaart 89 - penalty, respectiv Bistrov 77)