Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au adoptat, joi, un proiect de declaratie prin care ii cer presedintelui Traian Basescu sa-si retraga public afirmatiile facute la adresa parlamentarilor, la sedinta de bilant a DNA.

Parlamentarii considera jignitor si nedrept discursul sefului statului.

"In spiritul si litera Constitutiei, care stipuleaza la art 80, alin 1 ca: Presedintele vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice", si nu la denigrarea lor, Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor solicita presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, sa revina public asupra afirmatiilor

privind Parlamentul Romaniei facute cu prilejul sedintei de bilant a DNA din 6 februarie a.c.", se arata in proiectul de declaratie comuna.

"Chiar daca in formularea presedintelui Romaniei nu se face referire explicita la Parlament, ci la „ oameni politici", presedintele acuza Parlamentul de cirdasie cu infractorii, pentru ca a adoptat o anumita lege. Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor resping energic o asemenea apreciere", mai scrie documentul.

Potrivit presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, declaratia a fost adoptata cu 18 voturi "pentru", doua "impotriva" (ale PD) si o abtinere (Daniela Popa-PC).

Seful statului a vorbit marti, in discurusl de la sedinta de bilant a DNA, despre "politicienii intretinuti de oamenii de afaceri", care influenteaza inclusiv decizii ale Parlamentului, si despre refuzul clasei politice de a da puteri Agentiei de Integritate

Basescu a declarat ca va retrimite Parlamentului o lege care acorda anumite scutiri fabricilor autohtone de bere si care se afla in prezent la Cotroceni spre promulgare, adaugand ca sunt oameni politici care nu fac altceva decat "legi pentru infractori".

"Nu mai departe de zilele trecute era in dezbatere o lege prin care nu stiu ce scutiri se acordau fabricilor de bere autohtone, deci ceva tot legat de zona alcoolului.

Sigur, legea se afla la promulgare, cu certitudine o voi trimite inapoi, dar iata cum se manifesta impletirea intre infractori si oameni politici care nu fac nimic altceva decat sa faca legi pentru infractori", a declarat Traian Basescu.