Huliganii nu pot fi opriti sa intre pe stadioane chiar daca au primit interdictie din partea instantelor. Aceasta este concluzia la care au ajuns jandarmii.

Neputinta fortelor de ordine este cu atat mai mare cu cat isteria celor care se pretind suporteri a atins cote greu de imaginat. "Nu merg pe stadion pentru a-si sustine echipa preferata. Se duc acolo cu un singur scop: sa faca scandal, sa se bata, sa distruga.

Drept urmare, in perioada in care nu se pot manifesta pe stadioane, merg la meciurile de hochei sau, asa cum s-a intamplat acum o saptamana, la handbal", sustin angajatii Jandarmeriei.

Numai ca, pe 3 februarie, la meciul de handbal Steaua - Dinamo, pe langa petardele si fumigenele aruncate in terenul de joc si in tribune, huliganii - de altfel, fani declarati ai echipelor de fotbal Steaua si Dinamo - au avut pregatite, in Sala "Lucian Grigorescu" din Capitala, seringi umplute cu acid sulfuric, destinate fortelor de ordine.

"In acest moment, nu suntem siguri ca toti cei care au primit interdictie pot fi opriti sa intre pe stadion. E drept ca inainte de fiecare meci le aratam fotografiile lor oamenilor nostri, care fac controlul la intrarea in stadion. Insa este posibil sa nu fie recunoscuti.

Ceea ce trebuie sa stie ei totusi este faptul ca vor sta cuminti in tribuna deoarece, in cazul in care vor face scandal, risca puscaria pentru ca au incalcat o hotarare a instantei", au adaugat sursele citate.

Potrivit Codului Penal, pedeapsa pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti poate ajunge pana la 5 ani de inchisoare.

Cei mai violenti: suporterii interzisi

Din experienta de pana acum, jandarmii considera ca unii dintre cei mai violenti suporteri sunt cei care au primit deja interdictie sau au fost propusi pentru interdictie.

Potrivit unor surse din cadrul cluburilor de fotbal, unul dintre acestia este Gabriel Ivana - din galeria Stelei - care, desi a primit interdictie de a intra pe stadioane la meciurile de fotbal, a fost unul dintre cei care s-au opus interventiei fortelor de ordine la meciul de handbal Steaua - Dinamo.

De asemenea, alti doi suporteri ai echipei de fotbal Dinamo - propusi deja pentru interdictie (care intarzie din cauza procedurii judiciare greoaie ce dureaza pana la 8 luni) - Adrian Lungu si Bogdan Vischin - s-au batut cu jandarmii la acelasi meci de handbal.

La acest derby, oamenii legii au gasit in Sala "Lucian Grigorescu" seringi umplute cu acid sulfuric, special pregatite pentru a-i impiedica pe jandarmi sa faca ordine in tara. Potrivit specialistilor, o cantitate mai mare de 30-40 de mililitri din acest lichid poate perfora pielea pana la os.

"Aceste arsuri sunt printre cele mai dureroase. Ochii pot fi afectati pana la orbire", ne-a explicat medicul Rodica Marinescu, specializata in medicina de urgenta la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti.

In acest moment, in toata tara doar zece suporteri au interdictie de a intra pe stadion, in timp ce alti 56 sunt propusi pentru interdictie.

Integral in EVZ