Richard Gasquet nu i-a lasat nicio sansa lui Andrei Pavel: victorie in 3 seturi si Franta obtine punctul al 3-lea, cel mai important - al calificarii in sferturile Cupei Davis.

In urma acestei infringeri, Romania va disputa un meci de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala.

Pavel - Gasquet 3-6, 2-6, 5-7

Mergea - Clement 5-7, 6-7(3)

"Era foarte important pentru mine sa cistig acest meci cu Pavel, care este un mare jucator. L-am cistigat in trei seturi. Pavel juca intr-un ritm alert, cu mingi inalte. Acesta este tipul de joc care imi place. Insa apoi, in setul al treilea, a inceput sa-si foloseasca mai bine serviciul si reverul. M-a surprins si m-a destabilizat, dar nu am intrat in panica. Stiam ca aveam un avantaj de doua seturi."

Richard Gasquet

"Simteam ca nu sunt in stare sa joc ceea ce stiu eu. Cateodata se blocheaza mintea si nu mai gindesti fiecare punct in parte. Nu sunt suta la suta la puterile mele. N-am avut timp sa ma antrenez prea mult. Meciurile astea imi dau forta, inca simt placerea si inca simt ca pot sa fiu in circuit."

Andrei Pavel

Istoric

Pavel a atacat primul - a incercat sa il intimideze pe francez printr-o ofensiva timpurie in setul inaugural. Minge controversata la 2-2 si 30-0 pentru roman (pe serviciul lui Gasquet): arbitrii o vad "afara". Pavel acuza momentul psihologic si pierde in linie - punct, apoi break, iar in cele din urma setul.

Romanul nu s-a putut elibera de o stare de nervozitate nici in setul 2: simte ca jocul nu ii iese, iar in fata descopera un jucator capabil sa mentina o cadenta impresionanta a loviturilor.

Gasquet isi cistiga linistea dupa victoria din setul secund. Pe acest fond, Pavel declanseaza ultimul atac: realizeaza un break in a treia mansa, duce scorul la 5-2, insa in acel moment, caracteristic jucatorilor puternici, francezul salveaza.

Mai mult, dupa ce egaleaza la 5-5, Gasquet fructifica momentul cu un al doilea break, apoi serveste impecabil pentru set.