Liberalul Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, nu a participat la sedinta Parlamentului in care Traian Basescu si-a tinut discursul, motivand ca a fost jignit de presedinte in cadrul emisiunii ProVest. Olteanu a afirmat ca nu va participa la nici o manifestare alaturi de seful statului pana in momentul in care acesta isi va cere scuze.

La eveniment nu au fost prezenti nici presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, plecat in vizita oficiala in Franta, si nici Ion Iliescu, care a spus ca nu-l intereseaza mesajul presedintelui.

"Dat fiind faptul ca presedintele Traian Basescu m-a insultat personal, nu voi participa la aceasta sedinta si nu voi participa la actiuni alaturi de domnia sa pana cand nu-si va asuma atitudinea politica demna de un presedinte al Romaniei", a declarat presedintele Camerei Deputatilor.

Sedinta de miercuri dupa-amiaza a fost prezidata de vicepresedintele Senatului, Alexandru Peres (PD), secondat de vicepresedintele Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea (PSD).

Traian Basescu a vorbit pe 4 februarie, la emisiunea ProVest, despre "lichelismul politic dus la absurd", incluzandu-i in aceasta categorie pe Bogdan Olteanu, Mircea Geoana si Norica Nicolai. Afirmatiile sefului statului se refereau la reactiile oamenilor politici la situatia celor doi muncitori romani retinuti in Irak.

"Ce am vazut ieri la televizor este lichelismul politic dus la absurd. Da ca ati vazut, au fost oameni politici care, pentru a-si face jocurile, au lansat suspiciunea: 'Sunt ofiteri

acoperiti ai serviciilor romanesti', 'Sa vina directorul SIE la Parlament sa ne spuna noua de ce ii spionam pe americani': Bogdan Olteanu, Mircea Geoana, Norica Nicolai si au mai fost destui. I-am enumerat pentru ca au fost cei mai proeminenti dusmani ai acestor oameni", a declarat Traian Basescu.

La sedinta planului reunit nu a participat nici presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, aflat intr-o vizita in Franta.

De asemenea, Ion Iliescu, liderul grupului PSD din Senat, a declarat ca nu-l intereseaza discursul presedintelui.