Premierul Calin Popescu Tariceanu a infirmat categoric informatia difuzata de agentia de presa bulgara "Frog News", potrivit careia l-ar fi informat pe omologul sau de peste Dunare ca serviciile secrete din Romania au interceptat convorbiri telefonice cu oficiali bulgari.

Stirea ziaristilor bulgari vorbeste despre legaturi ale acestora cu persoane acuzate de infractiuni financiare.

Tariceanu a calificat articolul "Frog News" drept "o facatura care nu are nici o legatura cu realitatea".

Premierul a precizat si faptul ca "serviciile secrete nu ne informeaza cu privire la interceptarile pe care le fac. Noi primim, in general, anumite documente, informari care se bazeaza pe o serie de surse pe care le au serviciile de informatii."

"Este, as spune, o bomba de presa care nu are nimic de a face cu realitatea. Nu au existat semnalari ale serviciilor cu privire la oficiali bulgari, pe care sa se poata face speculatii de genul celor care au aparut in presa", a mai declarat Tariceanu.

Presa de joi a preluat o informatie aparuta saptamana aceasta pe fluxul online al agentiei bulgare "Frog news". In articol se sustine ca premierul Romaniei i-a trimis omologului bulgar o scrisoare prin care il informeaza despre convorbiri telefonice intre ministri bulgari si persoane cercetate de instantele romanesti, interceptate de serviciile secrete.

Ziaristii bulgari citeaza surse guvernamentale de peste Dunare si sustin ca Tariceanu i-ar fi scris lui Serghei Stanisev ca secretul acestor informatii va fi greu se tinut deoarece la interceptare au participat "servicii partenere".