In semifinalele turneului de la Memphis, SUA, Raluca Olaru (17 ani) a cedat in doua seturi in fata celebrei Venus Williams: 6-3, 6-2 pentru jucatoarea americana.

Raluca Olaru a fost marea surpriza a turneului - a venit din calificari, apoi a avansat pe tabloul principal. In sferturi de finala a avut si sansa: adversara sa, Samatha Stosur (Australia) s-a retras la 5-1 pentru romanca in primul set.

"Samantha a avut niste probleme de sanatate, dar daca nu as fi avut 5-1 si scorul ar fi fost mai strins, nu s-ar fi retras" - Raluca Olaru.

In semifinala a intilnit-o pe Venus Williams, 26 de ani, care incearca sa cistige al 34-lea titlu din cariera (primul dupa Istanbul 2005).

"Am jucat pur si simplu, nu mi-a fost teama. Pentru ca este o ocazie deosebita sa intilnesti o jucatoare de talia ei. Am fost pe terenul Central, in fata unui public numeros, iar aceste conditii ma ajuta mereu sa joc bine" - Raluca Olaru.

Venus Williams s-a impus cu 6-3, 6-2. Pentru ea, turneul de la Memphis este ocazia intoarcerii - nu a mai jucat de 4 luni: "Ma bucur sa am o sansa de a cistiga aici, la Memphis".

In finala, Venus Williams o va intilni pe Shahar Peer (Israel).