35% dintre romani l-ar vota pe Traian Basescu, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale - se arata intr-un sondaj CIVIS, dat publicitatii duminica. Seful statului este urmat de presedintele Partidului Noua Generatie, George Becali, care ar fi votat de 18% din populatie.

Pe urmatoarele locuri se situeaza presedintele PSD, Mircea Geoana - 14%, premierul Calin Popescu-Tariceanu - 11%, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor - 7% . In coada clasamentului se situeaza Theodor Stolojan - 6% si Marko Bela - 4%.

Potrivit sondajului, Traian Basescu ar primi 85% din voturile simpatizantilor PD, 34% de la PNL, 4% de la PSD, 12% de la UDMR si cate 2% de la PRM si PNG. 44% dintre cei care l-ar vota pe actualul sef al statului au studii superioare si 42% provin din mediul urban. De asemenea, cei mai multi sustinatori ai presedintelui, 39%, au intre 18 si 30 de ani.

George Becali este sustinut de 92% dintre alegatorii PNG, de 8% dintre cei ai PSD, 6% de la PD si 5% de la PNL. Electoratul lui Becali are, in cea mai mare masura - 27%, studii elementare, 18% dintre sustinatorii sai provin din mediul urban si 25% au intre 18 si 30 de ani.

Sondajul a fost realizat in perioada 4-18 februarie, pe un esantion de 1.091 de persoane, iar marja de eroare este de ± 3%.

Centrul de Analiza si Investigatii Sociologice CIVIS este o organizatie neguvernamentala fondata in martie 1997 in Republica Moldova. Din mai 2004, CIVIS si-a extins activitatea si in Romania.

Sondajul a fost realizat pentru Fundatia "Societatea Civila", o organizatie fondata in 1992 de un grup de artisti, scriitori, jurnalisti si analisti politici romani.