Plenul Senatului a adoptat marti propunerea initiata de PC privind scutirea de la plata impozitului a profitului reinvestit. Principala problema cu care s-a confruntat aceasta propunere a fost posibila diminuarea a veniturilor bugetare. Presedintele PC, Dan Voiculescu a sustinut insa ca bugetul ar putea fi echilibrat prin compensarile din TVA-ul suplimentar.

Catalin Doica, secretar de stat in cadrul Ministerului de finante declara ca Executivul nu poate fi de acord cu aceasta lege intrucat bugetul nu s-ar putea sustine fara contributiile impozitului pe profit.

Scutirea de impozitare a profitului reinvestit inseamna neincasari la bugetul de stat, evaluate de Doica la 1,2% din PIB la nivelul anului 2009. "Admitand ca firmele ar reinvesti un procent de circa 70 la suta din profit, neincasarile la bugetul de stat ar putea ajunge la 1,2 la suta din PIB la nivelul anului 2009", a precizat oficialul citat de Rompres.

Proiectul a trecut astfel la Camera Deputatilor, in Senat fiind adoptat cu 45 de voturi pentru, 27 impotriva si doua abtineri.

Acest proiect de lege a fost initiat de PC inca din 2005 si isi propune modificarea Codului Fiscal in sensul scutirii de la plata impozitului a profitului reinvestit.