UEFA a desemnat astazi perechile care isi vor disputa sferturile de finala ale Ligii campionilor. Turul este programat pentru 3 si 4 aprilie urmand ca returul sa aiba loc pe 10 si 11 aprilie. Meciurile vedeta ale acestei runde par sa fie AC Milan vs. Bayern Munchen si AS Roma vs. Manchester United.

Celelalte partide ale sferturilor Ligii Campionilor sunt Chelsea vs. Valencia si PSV Einhoven vs. Liverpool.

Atat Manchester cat si Liverpool au avantajul de a juca returul pe teren propriu.

Peter Kenyon, directorul executiv al lui Chelsea s-a declarat multumit ca echipa sa nu va fi nevoita sa infrunte o alta trupa britanica.

“Faptul ca echipele noastre se vor intalni eventual in semifinale e un lucru bun atat pentru noi cat si pentru competitie”, a declarat Kenyon pentru Sky Sports.

Alex Ferguson, bossul de la Manchester e rezervat.

“N-am mai jucat cu Roma niciodata. Respectam ce au facut pana acum si stiu ca au jucatori excelenti cum ar fi Mancini si de Rossi. Evident ca nu ne gandim mai departe. Ne concentram numai pe meciurile ce urmeaza”, spune Ferguson.

Declaratii prudente a facut si antrenorul echipei AS Roma, Luchiano Spalletti.

“Spre deosebire de noi, Manchester are foarte multa experienta in aceasta competitie, si mai ales multa traditie. Au probabil cea mai buna echipa din competitie insa fotbalul italian e mult mai tactic iar jucatorii nostri sunt mai tehnici”, spune Spalletti.

Cel mai dezamagit de rezultatul tragerii la sorti pare sa fie antrenorul lui PSV, Ronald Koeman.

“E o mare dezamagire pentru noi. Sunt multe echipe puternice insa noi speram ca am scapat de ele inca din faza grupelor. Liverpool e o echipa grea, joaca foarte defensiv, la fel ca noi, si au cativa jucatori fantastici. Steven Gerrard spre exemplu.”

Semifinalele competitiei vor avea loc pe 24 si 25 aprilie, prima runda, returul urmand a se juca pe 1 si 2 mai.